AK Partili Parlak, Diyarbakır Şehir Hastanesini sordu; Ne zaman bitecek?

AK Partili Parlak, Diyarbakır Şehir Hastanesini sordu; Ne zaman bitecek?
AK Parti'nin 6. ve 7. dönem MKYK üyesi Alaattin Parlak, yapımı yılan hikâyesine dönen Diyarbakır Şehir Hastanesinin ne zaman bitirileceğini sordu.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - AK Parti'nin 6. ve 7. dönem MKYK üyesi Alaattin Parlak, yapımı yılan hikâyesine dönen Diyarbakır Şehir Hastanesinin ne zaman bitirileceğini sordu. Parlak, şimdiye kadar yüzde 8 oranında tamamlanan hastanenin, bu şekilde devam ederse bitirilmesinin uzun yıllar alacağını söyledi.

Diyarbakır'da sağlık alanında son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok büyük mesafe aldığını müşahede ettiklerini belirten Alaattin Parlak, inşaatı devam eden şehir hastanesi yapımı ile ilgili açıklama yaptı. Diyarbakır ve Bölge için büyük öneme sahip Diyarbakır Şehir Hastanesinin yapılmasına karar verildiğinin altını çizen Parlak, "Sadece Diyarbakır değil, bölge illerinden gelen hastalara da hizmet verecek olan Şehir hastanemiz Diyarbakır'ın sağlık turizmi potansiyeli çok yüksek olan bir şehir olacaktır. Bu yatırımlarla da sadece Diyarbakır'ın değil bölgeden ve Orta Doğu'dan gelecek hastalara en iyi hizmeti verecek bir hastane olacaktır. Bu yatırımla sağlık hizmetine erişim daha kolay hale gelecek, sağlık alanındaki yatırımların tamamlamasıyla şehrimiz bölgenin sağlık üssü olacaktır" dedi.

Şehir Hastanesi kampusu içerisinde sağlık hizmetlerinin yanı sıra spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortunun yer aldığı büyük bir sağlık kompleksi hizmeti sunan salonların da olacağı bilgisini veren Parlak, "Diyarbakır'da sağlık alanında son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok büyük mesafe aldığını görüyoruz. Diyarbakır Şehir Hastanesi, 23-29 Kasım 2022 yılında ihalesi yapılmış, 6 Nisan 2023 tarihinde inşaata başlanmış. Temmuz 2025’de tamamlanması bekleniyor" diye konuştu.

Yapım işi yılan hikâyesine döndü!

Yapım işi yılan hikâyesine dönen Diyarbakır Şehir Hastanesi ihalesini alan firma tarafından şu ana kadar inşaatın ancak yüzde 8’ini bitirdiğini belirten Parlak, firmanın bu hız ile devam etmesi durumunda maalesef şehir hastanesinin bitirilmesinin uzun yıllar alacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.