AK Partili Yavuz: Oyların sayımı için YSK'ya başvuracağız

AK Partili Yavuz: Oyların sayımı için YSK'ya başvuracağız
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, "Bugün kalan bütün ilçelere ilişkin yani 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye il seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız" dedi.

Tigris Haber- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da 31 Mart yerel seçimi sonuçlarına itirazlara ve oyların yeniden sayılmasına ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu:

* Yasamız kapsamı belirlemiş. Sadece bu seçimde değil partiler bütün bu yolları çok rahat bir şekilde kullanmış. Seçimler yargı gözetiminde yapılıyor, seçimden sonraki bu işlemler yargı gözetiminde yapılıyor. Bir takım düzeltmeler yapıyoruz diyoruz, bunlar bizim düzeltmelerimiz değil. Biz belgelendirip ilçe seçim kurullarına bildiriyoruz, onların nezdinde bu düzeltmeler yapılıyor.

* Maddi hata düzeltimler yoluna gittik. Seçimin ardından buraya gelir gelmez YSK bütün partilere uç veriyor demiştik. Biz bütün bunları karşılaştırmak suretiyle seçimin hemen ardından maddi hata düzeltimi yoluna gittik ama bu bitmiş değildir. Bu gayretimiz ve çalışmamız devam etmektedir.

* Geçersiz oyların sayımı. Biz iki türlü talepte blumduk ilçe seçim kurumlarından, bütün oyları sayın dedik. Çünkü şaibe var. Bazıları soruyor daha ilk günlerden başlayarak özellikle ben İstanbul seçimlerinde şaibe var demiştim. Tüm oylar sayılsın, geçersiz oylar sayılsın. Bu iki türlü talebimizin ilçe seçim kurumlarının bir kısmı kararına vardı. Kalan 33 ilçede sadece geçersiz oyların ayımı istikametinde bir karar verildi. Biz ilçe seçim kurulu kararına karşı tüm oylar sayılsın diye talebimiz için il seçim kurumlarına gittik. Oy torbası açıldığında bir takım maddi usulsüzlük ibareleri görürseniz tamamını sayın dedi.

* Bugün ise kalan bütün ilçelere ilişkin yani 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye il seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız. Biz bu işte bir gariplik var demiştik. Hem maddi hataları fark ettikçe hem de başka bulgulara ulaştıkça bunun böyle olacağını öngördük.

* Geçersiz oyların sayımından sadece geçersiz oyların sayımından ilçe seçim kurumları nezdinde AK Parti’ye yazılan oyların sayısı 4 bin 334’tür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.