AK Partiye ‘Kaçak elektrik’ cezası

AK Partiye ‘Kaçak elektrik’ cezası
DEDAŞ’ın, Bismil İlçe Başkanlığı’na ‘kaçak elektrik’ kullandığı gerekçesiyle 20 bin 430 TL para cezası kestiği ortaya çıktı.

 

 Parti, cezaya itiraz edip milletvekillerine şikayette bulunurken, DEDAŞ ise herhangi bir cezai işlemin olmadığını iddia etti. Kafaları karıştıran olay ve cevap bekleyen soru ise, ilçe teşkilatı kaçak elektrik kullandı mı?. Bu sorumuzu yanıtlayan Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Hadi Akaydın, “Parti binamızda kesinlikle kaçak kullanılmadı. Kaçak kullandığımızı iddia ediyorlarsa gelip incelesinler, kaçak çıkarsa parti başkanlığından istifa eder ve DEDAŞ’tan özür dilerim” dedi.

Son dönemlerde vatandaşlara haksız ceza kestiği yönünde tepkilere ve iddialara konu olan DEDAŞ, bu kez çok farklı bir iddia ile gündemde. Geçtiğimiz Kasım ayında Ak Parti Bismil İlçe binasına giden DEDAŞ görevlileri sayaç kontrolü yaptı. Kontrol sonrası DEDAŞ görevlileri, İlçe binasında kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla 20 bin 430 TL ceza kesti. Ceza karşısında şok olan ilçe teşkilatı önce cezaya itiraz etti, ardından olayı yargıya taşıdı. Öte yandan DEDAŞ’ın geçen yıl, AK Parti İlçe teşkilatına ilamsız icra  takibi nedeniyle 4 bin 700 TL ceza kesildiği öğrenildi.

 

 

Olay milletvekillerine bildirildi

İddialar üzerine görüştüğümüz Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Hadi Kaya, önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, Cezanın haksız olduğunu belirten Akaydın, konuyu yargıya taşıdıklarını, aynı zamanda DEDAŞ’ın uygulamalarını milletvekilleri ve partinin üst organlarına bildirdiklerini söyledi. Akaydın, İl teşkilatından giderler için aylık 16 bin TL ödenek aldıklarını hatırlatarak DEDAŞ’ın haksız bir şekilde verdiği 20 bin 430 TL para cezasının şokunu yaşadıklarını söyledi.

’Cezayı 10 TL’ye düşürelim teklifi yapıldı’

 Akaydın,”DEDAŞ maalesef bu şekilde birçok kuruma, vatandaşa haksız şekilde ceza kesiyor. Biz bu işte iyi niyet aramıyoruz. Cezanın gerekçesini net olarak ifade etmediler ama biz kaçak gerekçesiyle verildiğini biliyoruz. AK Parti’nin ilçe teşkilatı nasıl kaçak elektrik kullanır?. Böyle bir şey yok ve olamaz da.  Bu bize ve partimize yönelik haksızlıktır, hakarettir. DEDAŞ’la görüştük, bize parayı 10 bin TL’ye düşürebileceklerini söylediler. Haksız bir işlemle verilen cezayı niye ödeyelim?. Olayı milletvekillerine ve partimizin yönetimine aktardık. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Tespit etsinler istifa ederim

DEDAŞ’ın birçok kişiye hayali cezalar kestiğini iddia eden Akaydın, “Gelen kişiler doğru dürüst kontrol etmeden insanlara cezalar kesiyor. Partime geçen yılda ilamsız icra  takibi nedeniyle 4 bin 700 TL ceza kesildi. Geçen yıl kesilen cezayı ödedik. Şuana kadar partimin bir kuruş burçu yoktur. Biz durumu zaten yargıya taşıdık. Partimde kesinlikle kaçak elektrik kullanılmamıştır. Her ay düzenli olarak borcumuzu ödüyoruz. Böyle bir cezayı siz nasıl kesersiniz. Şayet kaçak kullanıldığını iddia ediyorlarsa tarafsız kişiler gelsin her türlü incelemeyi yapsın. Partimde kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilirse bir dakika durmam istifa eder ve özür dilerim. Biz mahkemeden olayla ilgili zaten keşif istedik. DEDAŞ bu bölgede ana muhalefet partisi rolüne soyunmuş. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize yapamadığını bunlar yapıyor” dedi.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri ise, konuyla ilgili gerekli incelemeleri yaptıklarını, ancak kayıtlarda bahse konuyla alakalı cezai işlemin olmadığını bildirdiler.  Gazetemize konuşan DEDAŞ Bölge Müdürü Murat Karagüzel ise, olayda art niyet aranmasının doğru olmadığını, böyle bir şeyin söz konusu dahi olamayacağını ifade ederek, olayın kaçak elektrik veya ceza değil biriken ödemelerden kaynaklandığını ifade etti.

Hakime de ceza kesildi iddiası

Bu arada DEDAŞ’ın Bismil adliyesinde görev yapan bir hakime de kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle para cezası kestiği, hakimin dava açması üzerine DEDAŞ’ın daha sonra bu cezayı geri çektiği belirtildi.

Dilek Akın/özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.