Akademisyenler, memuriyetten bile atılabilecek!

Akademisyenler, memuriyetten bile atılabilecek!
Akademisyenlere yönelik yapılan işlemler arasında hukuki inceleme, isim çıkarma işlemleri yapıldığı öğrenildi

 

“Bu suça ortak olmayacağız” diyen Barış için Akademisyenler Grubu’na yönelik yapılan işlemler arasında hukuki inceleme, isim çıkarma işlemleri yapıldığı öğrenildi.

 

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre YÖK’ün, hocalar için yasanın “ideolojik ve siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak” maddesini işletebileceği ve bu gerekçe ile memuriyetten çıkarma cezasının verilebileceği belirtildi.

 

Maddenin işletilme gerekçesinin ise bir grup öğrencinin hocalarına destek yönünde “sonuna kadar yanınızdayım hocam” ifadelerini içeren bildiri yayımlamasına dayandırıldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.