Akar: Askeri okullar 13 Nisan'a kadar tatil edildi

Akar: Askeri okullar 13 Nisan'a kadar tatil edildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, korona virüsüne karşı alınan kararları açıkladı: Askeri okullar 13 Nisan'a kadar tatil edildi, birliklere ziyaretçi alınmayacak. Yükümlülerin askere alınmasına ise devam edilecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askeri okulların 13 Nisan’a kadar tatil edildiğini açıkladı. Korona virüsüne karşı Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aldığı önlemleri sıralayan Akar, “Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile Harp Enstitüleri, 13 Nisan 2020 tarihine kadar tatil edilmiştir. Tören, konferans, kısa süreli toplantı, kurs, fuar, seminer gibi faaliyetler de iptal edilmiştir” dedi.

Birliklere ziyaretçi alınmayacak

Akar’ın açıkladığı önlemler şöyle:

*Bu dönemde birlik, karargah ve kurumlara ziyaretçi alınmayacaktır.

*Orduevleri ve misafirhanelere görevli personel ile mücbir sebepler için konaklayanlar haricinde, kimse kabul edilemeyecek, günü birlik girişlere izin verilmeyecektir.

*Milli ve uluslararası tatbikatlar ertelenmiştir.

*Yurt dışı geçici görevler de ikinci bir emre kadar durdurulmuştur.

*Şu anda yurt dışında olan personel yurda dönüşlerinde sağlık kontrolüne tabi tutulacak ve belirli bir süre diğer personel ile temasları önlenecektir.

Celp işlemleri devam edecek

Önlemlerin hudutların güvenliğini ve TSK’nin diğer faaliyetlerini olumsuz etkilemeyeceğini vurgulayan Akar, yükümlü erbaş ve erlerin celp işlemlerinin devam edeceğini, askerlerin merkezlere katılımları sırasında Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak çalışılacağını duyurdu. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.