Akdağ’dan tıp fakülteleri için yeni öneri

Akdağ’dan tıp fakülteleri için yeni öneri
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Akdağ, taşradaki tıp fakültelerinin güçlendirilmesi için, büyükşehirlerden akademisyen desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

TİGRİS HABER - TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Recep Akdağ, büyükşehirlerdeki tıp fakültelerinde fazla öğretim üyelerini maddeten destekleyerek Anadolu'da belli bir süreyle çalışmalarını sağlamak için yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi.

akdag.jpg
Akdağ, Türkiye'de doktor sayısının nüfusa göre çok yetersiz olduğunu belirterek “Bu, hem doktorların üzerine büyük bir yük hem vatandaşın işinin görülmesi için bir kısıt” dedi. Bakan olduğu yıllarda bunu TBMM kürsüsünde de dile getirdiğinde muhalefet partilerinin tepki gösterdiğini anlatan Akdağ, "Çünkü her nedense kafalarında şöyle bir şey vardı; Türkiye'de doktor sayısı yeterinden de fazla. Bu yanlış bir bilgiydi. Türkiye çok eskiden beri, şimdi de maalesef öyleyiz, hem OECD ülkeleri içinde hem Avrupa bölgesinde nüfusuna göre doktor sayısı itibarıyla en sonlarda yer alıyor. Bu büyük bir yük, o zaman doktor sayımızı artırmak lazım. Doktor sayısını artırmak için de elbette tıp fakültesi sayısını artırmak lazım” diye konuştu.

akdag-2.jpg

TTB karşı çıkıyor

Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) eski açıklamalarına işaret eden Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:Türkiye'de doktor sayısının artırılmasına hep karşı çıktılar, şimdi pek karşı çıkamıyorlar ama bu sefer de 'Kalite düşmemelidir.' tezine sarıldılar. Bu son tez doğru. O zaman TTB'nin de YÖK ve üniversitelerle, Cumhurbaşkanımızla birlikte hekimlerin daha kaliteli yetişmesi için öğretim üye sayısının kaliteli biçimde artırılması ya da mevcut öğretim üyelerinin sayıca fazla olduğu fakültelerden yenilere yardım yapılması konusunda destek vermesi lazım. Sadece 'Kalitesiz hekim yetişir, sayıyı artırmayalım.' demek işi çözer mi? Bu bir çözümsüzlük. TTB'ye de hepimize de düşen hem sayıyı artırmak hem bu sayıyı artırırken kaliteyi düşürmeyecek şekilde öğretim üye sayısını ve yetkinliğini artırmak.”

Recep Akdağ, yeni bir düzenleme yapılarak YÖK’ün üniversitelerde güçlendirilmesini, böylece büyükşehirlerdeki öğretim üyelerinin taşra üniversitelerini güçlendirmek için gönderebileceklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.