Akgül’den Tigris’e ziyaret

Akgül’den Tigris’e ziyaret
Mersin Akaryakıtçılar Dernek Başkanı Aziz Akgül, Türk Lirasının dolar karşısında toparlanması gerektiğini, toparlanmaması durumunda zamların devam edeceğini söyledi.

TİGRİS HABER - Mersin Akaryakıtçılar Dernek Başkanı Aziz Akgül, Türk Lirasının dolar karşısında toparlanması gerektiğini, toparlanmaması durumunda zamların devam edeceğini söyledi. Akgül, Dünya siyaseti ve petrol üreten ülkelerin enerji stratejilerinin dalgalanmalara neden olduğunu da ifade etti.

akgul-tigris2.jpeg

Diyarbakırlı olan, uzun yıllardır Mersin’de yaşayan Aziz Akgül, gazetemizi ziyaret ederek
Yayın koordinatörümüz Naci Sapan ile görüştü. Mersin’de Akaryakıtçılar Derneği Başkanlığı da yapan Aziz Akgül ile doğal olarak akaryakıtı ve piyasa zamlarını konuştuk.

akgul-tigris1.jpg

Türk Lirasının dolar karşısında mutlaka toparlanması gerektiğine vurgu yapan Akgül, toparlanmaması durumunda zamların devam edeceğini söyledi. Akgül, “Dünyada Brent petrol 125 dolarda seyir halindeyken ülkemizde motorin benzin litre fiyatı 3 ile 4 TL’den vatandaşa ulaşıyordu. O dönemler 1 dolar 2 TL değerindeydi, bugün Brent petrol 120 dolar, 1 Dolar ise 17 TL seviyelerinde. Bu da zamlar sürekli devrede demek. Türk lirası toparlanmaz, paramız dolar veya kur karşısında değer kaybetmeye devam ederse, ülkede zamların devam etmesi kaçınılmazdır” dedi. Mersin Akaryakıtçılar Dernek Başkanı Aziz Akgül, Dünya siyaseti ve petrol üreten ülkelerin enerji stratejilerinin grafikte dalgalanmalara neden olduğunu da sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.