Akılalmaz olay: Köpek pompalı tüfekle kadını vurdu
TİGRİS HABER - Bir süpermarketin önünde park halinde bulunan kamyonetteki evcil köpek, araçtaki dolu pompalı tüfeğin ateş almasına neden oldu. Silahtan çıkan saçmalar, o esnada caddede bulunan bir kadına isabet etti.
Köpek arka koltukta hareket edince silah ateş aldı
Olay, Nebraska eyaletine bağlı Scottsbluff kentindeki "Short Stop" adlı akaryakıt istasyonu ve market zincirinin önünde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, kamyonet sürücüsü alışveriş yapmak amacıyla aracını park ederek markete girdi. Sahibi tarafından araçta yalnız bırakılan köpek, arka koltukta hareket etmeye başladı.
Köpeğin teması sonucu, kamyonette güvenlik önlemi alınmadan bırakılan ve içinde canlı mermi bulunan pompalı tüfek birden ateş aldı.
Saçmalar trafik ışığında bekleyen kadına isabet etti
Silahtan çıkan saçmalar, araç camını delerek o sırada caddede, trafik ışıklarında bekleyen bir kadının sağ koluna isabet etti. Silah sesiyle birlikte çevrede büyük bir panik ve şok dalgası yaşandı. Görgü tanıkları ilk başta ne olduğunu anlayamazken, yaralanan kadın yakınları tarafından vakit kaybetmeden en yakın hastaneye kaldırıldı.
Polis ekipleri, ilk ihbarda olayın bir havalı tüfek ya da oyuncak silahla gerçekleştirildiğini düşündü. Ancak olay yerinde yapılan detaylı incelemelerin ardından, ateş alan silahın kamyonetteki gerçek bir pompalı tüfek olduğu ve tetiğe köpeğin bastığı kesinleşti.
Hayati tehlikesi bulunmuyor, sürücüye soruşturma açıldı
Hastanede tedavi altına alınan talihsiz kadının sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Nebraska eyalet yasalarına göre, araç içerisinde ateşli silahların dolu ve emniyetsiz bir şekilde taşınmasının kesinlikle yasak olduğu belirtildi. Scottsbluff Polis Departmanı, ihmalkarlık zinciriyle ilgili olarak kamyonet sahibi hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Kaynak:Sözcü - Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.