Akıllı kavşak sistemi çalışmaları başladı

Akıllı kavşak sistemi çalışmaları başladı
Trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla kentteki tüm kavşaklarda Akıllı Kavşak Sistemi kurmaya hazırlanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kavşaklarda etüt çalışmalarına başladı.

Belediye, araç sayısı ve yoğunluğunu tespit etmek için kavşaklara demo kameralar yerleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Akıllı Kavşak Sistemi’ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Kavşaklardaki yoğunluğu ve araç sayılarını belirlemek için etüt çalışmalarına başlayan Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, kavşaklara demo kameralar yerleştirdi.

Etüt çalışmaları yürütülüyor

Çalışma hakkında bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Yılmaz Abiş, 2 milyon 790 bin liraya mal olacak ve 8 ayda tamamlanacak Akıllı Kavşak Sistemi’nin kentteki 47 kavşakta uygulanacağını, bu kavşaklardan en yoğun olan 9 kavşağa ayrıca kameralar takılacağını, trafiğin merkezden kontrol edilip, gerekli görüldüğü anda trafik ışıklarına müdahale edilebileceğini söyledi.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait tüm kavşaklarda Akıllı Kavşak Sistemi için etüt çalışmalarına başlandığını bildiren Abiş, “Şimdiye kadar 20 kavşakta demo kameralarla istatistik bilgileri elde etmek için hafta içi iki gün ve hafta sonu iki günde trafiğin yoğun olduğu saatlerde etüt çalışmaları yapıyoruz. Kavşaklarda geçen araç sayısını ve araç yoğunluğunu belirleyeceğiz. Bu belirlemeden sonra gerçek uygulamaya geçeceğiz. Tüm kavşaklara kameraları yerleştireceğiz.” dedi.

Trafik yoğunluğu yüzde 90 azalacak

Akıllı Kavşak Sistemi’yle araç yoğunluğuna göre kameraların ışık sistemini otomatik yönlendireceğini anlatan Abiş, kontrol için kurulacak merkezden yoğunluk sırasında manüel müdahale edilebileceğini kaydetti.  Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait kavşakların protokolle devralınacağını belirten Abiş, böylece bu kavşakların da kameralardan kontrol edilebileceğini ifade etti. Abiş, sistemin devreye alınmasıyla trafik yoğunluğunda yüzde 90 rahatlama olacağının altını çizdi.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.