Akit, Amedspor taraftarını ve Tigris'i hedef gösterdi!

Akit, Amedspor taraftarını ve Tigris'i hedef gösterdi!
Akit, Aksarayspor-Amedspor maçı öncesi taraftarlar arasındaki karşılıklı açıklamalarını, tek taraflı yorumlayarak haber yaptı.

TİGRİS HABER - Akit, skandal haberlere doymuyor. Bu kez de Tigris Haber ve Amedspor'u hedef göstererek 'haber' yaptı. Aksaray taraftarının açıklamalarına cevap veren Amedspor taraftarlarının görüşlerini yorumlamadan olduğu gibi yansıtan ve Tigris Haber'i hedef alan Akit’in verdiği yorum haberin girişi şöyle:

“Tribünlerinde PKK terör örgütü lehine sloganlar atan, futbolu siyasete alet ederek provokatif eylemlerle stat olaylarına sebep olan Amedspor taraftarına Aksaraylılardan net bir uyarı gelmişti. Diyarbakır'da yerel yayın yapan Tigris Haber, Amedsporlu taraftarları kışkırtmaya çalıştı.”

Aksaray taraftarlarının açıklamalarını 'uyarı' olarak değerlendiren, Amedspor taraftarlarının cevabını ise 'Terör' ile bağlantılı bir noktaya çekerek algı yaratmaya çalışan Akit, Amedspor taraftarını teröre destek vermekle, gazetemizi de Amedspor taraftarını kışkırtmak ve provokasyon yaratmakla suçladı.

Taraftarlar arasındaki maç öncesi açıklamaları bu noktaya getiren Akit'in bu tavrının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Tamamen yoruma dayalı bu haber girişi, Akit'in niyetinin üzüm yemek olmadığını, bağcıyı dövmek olduğunu ortaya koyuyor.

Piyasa, kafasına göre gazetecilik yapanların arenasına döndü.

Bazı yayın organları, hem kolluk, hem yargıç hem de savcı görevi yaparak, infaz kararları veriyor.

Tıpkı Akit'in yaptığı gibi.

Akit’in verdiği haberin girişi dahi provokasyona çok açık. Buna rağmen, her zaman olduğu gibi kendi suçunu başkalarına yükleme çabası burada da gözden kaçmıyor.

Kendinden olmayan herkesi ‘terörist’ olmakla suçlayanlar, önce geçmişlerine, sonra aynaya bakacaklar, kullandıkları kelimelerin karşılığını alınlarında görecekler.

Diyarbakır halkını, Amedspor taraftarını kimse, ama hiç kimse ‘terörist’ olmakla suçlayamaz. Aksaray taraftarının konuştuklarını 'uyarı', Amedspor taraftarının verdiği cevabı ‘Terör seviciliği’ olarak yorumlamak, kimsenin hakkı olmadığı gibi, gazetecilik de değil.

Tamamen tek taraflı, 'Biz/Ben ne dersem o olur' gibi tekçi anlayışı ile Tigris'e saldıran Akit'i kınıyoruz, aynı zamanda Türkiye'deki özgür, bağımsız, adaletli, haktan, hukuktan yana olan basın kuruluşlarını ve cemiyetleri, dernekleri de kınamaya davet ediyoruz.

TİGRİS HABER GAZETESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum