Akkul: Yastık altındaki paranızı altına çevirin!

Akkul: Yastık altındaki paranızı altına çevirin!
Son günlerde altın fiyatları iyice tavan yaparken, altın piyasasındaki yükselişin daha da devam edeceği bekleniyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyon ve Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, vatandaşları uyardı.

ozel-ozcan-yildiz.png

Son günlerde altın fiyatları iyice tavan yaparken, altın piyasasındaki yükselişin daha da devam edeceği bekleniyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyon ve Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, vatandaşları uyardı: “ Altın her zaman kazandırır. Altın sıçradığı yerden geriye gelmez. Altın yüksek olduğunda da alınmalı çünkü daha da yükselme ihtimali çok fazla!”

Son dönemde yükselen altın fiyatları, müşterinin talebini adeta frenledi. Vatandaş takı alışverişinde bekle gör moduna geçti. Takı grupları içinde en az işçiliği ve saf altına en yakın olma özelliğiyle öne çıkan bilezikte genel durgunluktan nasibini alıyor.

Vatandaş adeta bekle gör moduna geçti

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyon ve Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul;  geçmiş yıllarda altın fiyatları yükselirken daha da yükselmeden vatandaşın alım için harekete geçtiğini, bu dönemde ise “düşünce alırım” düşüncesinin daha baskın olduğunu ifade etti.

Son iki yılda altın yüzde 60’a yakın değer kazandı

DİKO Başkanı Akkul, her dönem altının güvenli liman olduğunu ve yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, şunları söyledi: “Tarihler 1 Ocak 2016’yı gösterirken altının gram fiyatında 100 TL yazıyordu. Şimdilerde ise altın fiyatları 155 liranın üstünde bulunuyor. Bu tabloya baktığımızda yaklaşık 2 yıllık bir süre içinde altının %60 değer kazandığını görüyoruz. Tüm takı grupları arasında en az işçiliğe sahip olan bilezik, altından en yüksek kazancı sahibine sunuyor.  Yükselen altın fiyatlarıyla birlikte piyasalarda yaşanan durgunluğu birebir yaşayan markalarımız, altın fiyatlarının çok ciddi artmasına rağmen hurda altın dönüşünün de gerçekleşmediğini, vatandaşın altın fiyatlarının biraz daha artmasını beklediğini tahmin ettiğini dile getiriyor.”

‘Ciddi bir talep birikmesi var’

Son yıllarda satılan altınların yerine yenilerinin aynı oranda konmadığını gözlemlediğini aktaran Akkul, “Bence ciddi bir talep birikmesi oluyor. Bu talebin reel hale ne zaman döneceğini kestiremiyoruz.  Umuyorum yeni yılda biriken talepler alıma dönüşür” dedi.

‘Altın her zaman kazandırır’

Hangi şartta olursa olsun altın sahibinin hep kazançlı çıktığını ve enflasyonun üstünde artı değerler elde ettiğini belirten GÜNDOKFED DİKO Başkanı Mustafa Akkul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Altın her zaman kazandırır. Altın sıçradığı yerden geriye gelmez. Altın yüksek olduğunda da alınmalı çünkü daha da yükselme ihtimali çok fazla. 2 yıl önce elinde 20 gramdan iki bileziği olan vatandaş, gramı 100 liradan 4000 liraya aldığı bilezik, bugün itibariyle 155 liradan 6200 TL yapıyor. Düz hesap ile vatandaşın elde ettiği avantajı gözler önüne sermek istedim. Kuyumcularımız bu tip detayları müşterisiyle paylaşmalı. Kuyumcunun söylediği sözler ve yorumlar vatandaşımız için çok büyük önem teşkil ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.