AKP adayı Galip Ensarioğlu: “Hiç bir parti ve adayla çatışmayacağız”

AKP adayı Galip Ensarioğlu: “Hiç bir parti ve adayla çatışmayacağız”
“Biz Diyarbakır’da bir belediyecilik anlayışı göremedik”



Haber Merkezi- Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, seçim sürecinde hiçbir siyasi parti ve adayla çatışmayacaklarını söyledi. Ensarioğlu, Diyarbakır’da hiçbir belediyecilik anlayışını göremediklerini belirterek, yerel parlamenter sistemini Diyarbakır’a getireceklerini, Diyarbakır’a raylı sistem ve surların etrafına çevre yolu yapacaklarını dile getirdi. 
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu projeleri ile ilgili ilk kez konuştu. Sümerpark Toplantı Salonu’nda yapılan gündem toplantısında önemli açıklamalar yapan Ensarioğlu, Diyarbakırlılara müjde verdi.
Bölgede örnek bir seçim geçirmeyi umut ettiklerini ifade eden Ensarioğlu, herkesle samimi dost olduklarını kaydetti. Ensarioğlu, “Herkesin kendi programı, kendi ideolojik çizgisi ve kendi siyasi çizgisi farklıdır. Diyarbakır’da bir hizmet yarışına gireceğiz. Diyarbakır’ın hizmetkarlığına talip olduğumuz bugünlerde hiçbir siyasi parti ve parti adayı ile çatışma niyetinde değiliz. Çatışmadan kendimizi ve projelerimizi anlatarak halkın karşısına çıkıp bu hizmetkarlığı talep edeceğiz. Yetki isteyeceğiz ve halkın verdiği yetkiyi sadece halka kullanacağız. Bu yetkiyi de kimseyle paylaşmayacağız. Halkın yetkilendirmediği hiç kimseyle bu yetkimizi paylaşmayacağız” dedi.
Galip Ensarioğlu, isim vermeden BDP’li belediyeleri eleştirilerde bulundu. Ensarioğlu, “Bu kent 30 yıldır bir savaş yaşadı. Büyük yıkımlar yaşadı. Can güvenliğinin ön planda olduğu yerde her şey geri plandadır. Bu kentte zorunlu göç yaşandı. Doğal olmayan yollarla bu insanlar göç ettirildi. Adeta bir yıkımdan sonra uzunca bir süredir de kentte büyük projeler dediğimiz bir belediyecilik anlayışını Diyarbakır’da göremediğimizi iddia ediyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.