AKŞAMLARI YOĞURT TÜKETMENİN FAYDALARI

AKŞAMLARI YOĞURT TÜKETMENİN FAYDALARI
 Özel Haber
Yoğurt, zengin besin içeriği ve faydalı bakterileri ile insan sağlığı için oldukça önemli bir besindir. Gün içinde tüketildiğinde elbette faydası vardır ancak akşamları bir kâse yoğurt tükettiğinizde daha faydalı olacaktır.

Akşam yoğurt tüketmenin 5 faydası:

  1. Kilo vermeye yardımcı olur. Yoğurt, düşük kalorili ve yüksek proteinli bir besindir. Bu nedenle, akşam yoğurt yemek, tokluk hissini artırarak kilo vermeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalarda, yoğurt tüketen kişilerin daha az yemek yeme eğiliminde oldukları ve daha fazla kilo verdikleri görülmüştür.
  2. Sindirimi düzenler. Yoğurt, probiyotik adı verilen faydalı bakterileri içerir. Bu bakteriler, bağırsak sağlığını destekler ve sindirimi düzenler. Yapılan çalışmalarda, yoğurt tüketen kişilerin daha düzenli bir bağırsak hareketine sahip oldukları tespit edilmiş.
  3. Soğuk algınlığından korur. Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Yapılan çalışmalarda, yoğurt tüketen kişilerin daha az soğuk algınlığına yakalandıkları görülmüştür.
  4. Kalp sağlığını korur. Yoğurt, kan basıncını düşürmeye ve kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye yardımcı olur. Bu da kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur.
  5. Diş ve kemik sağlığını korur. Yoğurt, kalsiyum ve fosfor gibi diş ve kemik sağlığı için önemli mineraller içerir. Bu mineraller, diş minesini güçlendirip diş çürümesini önler.

Akşamları birçok farklı şekilde yoğurt tüketebilirsiniz. Yoğurdu sade olarak tüketebileceğiniz gibi meyve, kuruyemiş, bal ile de tatlandırıp tüketebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.