Akşener: FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın

Akşener: FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "Türkiye'yi 15 Temmuz'a götüren sürecin gerekçeleri ortadayken kurumları yıpratacak sözlere dikkat etmeliyiz. İhtiyacımız olan, FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak. Bu samimiyet, kararlılık ister. Biz buna varız" ifadelerini kullandı.

iYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener, FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz hafta sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile sayın (eski Genelkurmay Başkanı İlker) Başbuğ arasında yaşanan tartışmayı biliyorsunuz. Bu tartışma FETÖ ile mücadele edenlere mi, yoksa FETÖ'ye mi yarıyor bunun peşindeyiz. Meclis'e verdiğimiz önergelerimizle FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasını istedik. Eski Genelkurmay Başkanı askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeyi FETÖ'nün istediğini söyledi. Sayın Erdoğan 'Kandırıldık' demişti. Türkiye'yi 15 Temmuz'a götüren sürecin gerekçeleri ortadayken kurumları yıpratacak sözlere dikkat etmeliyiz. İhtiyacımız olan, FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak. Bu samimiyet, kararlılık ister. Biz buna varız. Bir kez daha çağrı yapıyorum. Siz bir önerge verin, biz sizin önergenize destek verelim. Türkiye'nin bu hesabı kapatması lazım."

Akşener'in diğer açıklamaları şu şekilde:

'Mikrofon delikanlılığını bırakın ve gereğini yapın'

- (İdlib'de hayatını kaybeden askerler) Maalesef yeni haftaya yeni bir acıyla girdik. İdlib'deki saldırıda 5 Mehmedimizi şehit verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olayın ardından yapılan açıklama ise geçen haftaki açıklamanın aynısıydı. Saldırı noktaları ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınmış ve gerekli cevap verilmiş. Devletin sözüne inanmak zorundayız ancak bu inancımız tahammül sınırlarını zorlayan bir noktaya geldiğimiz gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Evet, artık tahammülüz kalmadı. Bu iş öyle açıklamayla falan olmaz, ülkemizi soktuğunuz Suriye bataklığında Mehmedimiz can veriyor. Siz nasıl daha neyi bekliyorsunuz? Diplomasi seçeneği elbette kıyıda durmalı ama Mehmedim toprağa düşerken ve bunu bir devletin askeri yaparken lafı uzatmanın anlamı yok. Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gereğini yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.