Akşener: İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın

Akşener: İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karşı çıkarak “Tek bir kadının gözyaşı döktüğü dünyayı yıkıp yenisini kuracağız” dedi.

TİGRİS HABER - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili şu mesajları verdi: "Kız kardeşlerim, bir gün ölürsem davam size emanettir. Kadınların erkeklere güvenemediği bir dünya kıyamet alametidir. İyi ve cesur insanların iktidarında diyeceğiz ki tek bir kadının gözyaşı döktüğü dünyayı yıkıp yenisini kuracağız. Sayın Erdoğan’ın ender yaptığı işlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek yerine uygulamaya çalışmaya davet ediyorum."

 ‘Memleketin her köşesinde kadınlarımız, çocuklarımız kan ağlıyor’

“Şu ruhsuz dünyanın zul çağında milletimiz kan ağlamaya devam ediyor” diyen Akşener, şöyle devam etti: “Ama iktidar memleketin sorunlarını görmezden geliyor. Memleketin her köşesinde kadınlarımız, çocuklarımız kan ağlıyor. Hiçbir suni gündem 34 OECD ülkesinde kadına şiddetin en çok ülke olduğumuz gerçeğini değiştiremeyecek. Son olarak 27 yaşındaki Pınar Gültekin katledildi. Türkiye bu utançtan kurtulmak zorunda. Geçtiğimiz günlerdeki bir gösteride açılan bir pankart yüreğimi dağladı. Kız kardeşlerim, bir gün ölürsem davam size emanettir. Ey Türk erkekleri bu sözlere kulak verin. Kadınların erkeklere güvenemediği bir dünya kıyamet alametidir. İyi ve cesur insanların iktidarında diyeceğiz ki tek bir kadının gözyaşı döktüğü dünyayı yıkıp yenisini kuracağız. Kadın ve erkek her bir ferdi sevmek gerekir. Bu yüzden Sayın Erdoğan’ın ender yaptığı işlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek yerine uygulamaya çalışmaya davet ediyorum.”

‘Turizmde yaprak kıpırdamıyor’

Akşener, turizm sektörünün durumuna da dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yazın sonuna yaklaşıyoruz ama maalesef turizmde yaprak kıpırdamıyor. Sürekli ve geçici personeliyle milyonlarca kişinin ekmek kapısı. İktidar 5 müteahhide tanıdığı şansı bacasız sanayiye tanımadı. İktidar, turizmi kurtarmak için bula bula ay sonunu zor getiren insanları borçlanmayı buldu.Turizm ekonomimizin göz bebeği. Bu cennet vatan Allah’ın bize bir lütfu. Cari açığın yüzde 80’i turizm gelirleriyle finanse ediyor. Tek başına turizm ihracatımızın 5’te biri kadar gelir sağlıyor. Turizm yarattığı kaynak ile yerli ve milli bir sektördür.Turizmde 40 yıldır yapılan yatırımın heba edilmemesi için hükümete çağrılar yaptık. Zaten turizmcinin 100 milyar liraya ulaşan kredi borcu var. Fransa’da salgının en az hasarla atılması için turizme aktardığı kaynak 18 milyar euro. Bizde ise Türk ekonomisinin sigortası dediğimiz turizm müteahhitlerin gördüğü değeri göremedi.Sektörde 4 bin işletme, 1 milyon yatak kapasitesi var. Kamu turizmin yükü ortaklaşa paylaşacağı bir kampanya yapın. Dünya turizm örgütüne göre 2030 da 1,6 milyar turist dünyayı gezecek. Günden güne büyüyen pastadan payımızı almak için bir değişim geçirmek zorundayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.