Alın size gerekçeli karar

Alın size gerekçeli karar
Avukatlar AYM'nin gerekçeli kararını mahkemelere sundu

Balbayın tahliye edilmesinden sonra gözlerin çevrildiği BDP’li 5 vekil ile ilgili tahliya kararında AYM’nin ‘gerekçeli kararının’ bekleneceği açıklaması tepkilere neden olurken,  Anayasa mahkemesinin süratle gerekçeli kararı açıklaması sevinçle karşılandı…

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu avukatları; Mustafa Balbay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın Resmi Gazete'de yayınlanan gerekçesini 5 ve 6'ncı Ağır Ceza mahkemeleri ve ilgili savcılara sundu. 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ı tahliye ettiren Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının ardından tutuklu BDP'li 4 milletvekili ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliyesi için avukatlar, Diyarbakır 5 ve 6. Ağır Ceza Mahkemeleri'ne başvurmuştu. Balbay'ın 9 Aralık'ta tahliyesinin ardından gözler tutuklu 5 vekilin durumuna çevrilmişti. AYM'nin Balbay kararının gerekçelerinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından avukatlar ilgili mahkeme ve savcılar gerekçeli kararı sundu. 

Savcı gerekçe istemişti

Tutuklu vekiller için mahkemelerin henüz karar vermemesi çeşitli soru işaretlerine neden olurken, 5. Ağır Ceza Mahkemesi; Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'a ilişkin mütalaa hazırlayıp, mahkemeye sundu. Savcı, mütalaasında AYM'nin gerekçeli kararına gerek olmadan Ayhan'ın tahliye edilmesini talep etmişti. 

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuklu milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ve Kemal Aktaş'a ilişkin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şahin ise, avukatlara, "AYM'nin gerekçeli kararı olmadan mütalaa hazırlamam" dediği belirtilmişti. 

Gerekçeli kararın sunulmasının ardından gözler mahkemelerin tutuklu vekiller hakkında vereceği karar çevrildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.