Almanya'nın virüse karşı 'normalleşme' planı sızdırıldı

Almanya'nın virüse karşı 'normalleşme' planı sızdırıldı
Almanya hükümetinin, korona virüsü salgınına karşı alınan önlemleri hafifletip hayatı normale döndürme planı sızdırıldı. Buna göre, Alman İçişleri Bakanlığı 19 Nisan'dan itibaren normalleşme planlıyor. Ancak metinde, salgının 2021 yılına kadar sürmesinin beklendiği de belirtildi.

Korona virüsünün yayılma hızını kesmiş görünen ve son dört gündür yeni vaka oranlarında düşüş gözlemlenen Almanya’da, hükümetin 19 Nisan’dan itibaren hayatı normale döndürmeyi planladığı belirtildi. Reuters ajansının Alman İçişleri Bakanlığı’ndan sızdırılan taslak bir belgeye dayalı haberinde, hükümetin bir dizi önlemi devam ettirerek normalleşme planladığı aktarıldı.

MASKE ZORUNLULUĞU GÜNDEMDE

Buna göre Almanya hükümeti, kamusal alanlarda maske giyilmesini zorunlu tutmayı, kalabalık toplantılara ve özel partilere getirilen yasağı devam ettirmeyi planlıyor. Aynı zamanda, enfeksiyon zincirlerinin hızlı tespitinin sürdürülmesi, enfekte kişilerin temas kurduğu insanların en az yüzde 80’inin 24 saat içinde tespit edilmesi planlanıyor.

Taslak belgede, hastalığı yeni kapanların ve temas kurdukları kişilerin evlerinde veya otellerde karantinaya alınması öngörülüyor.

Belgede, salgının 2021 yılına kadar sürmesinin beklendiği de belirtiliyor.

‘BULAŞTIRMA ORANI 1 KİŞİNİN ALTINDA TUTULACAK’

Reuters’ın haberi dayandırdığı taslakta, bu önlemler eşliğinde hayat kademeli olarak normale dönse bile, her bir hastanın Covid-19’u bulaştırdığı yeni hasta sayısının 1’in altında kalacağı hesaplanıyor. Taslakta, bu önlemlerle okulların eyaletler bazında aşamalı olarak yeniden açılması ve sınır kontrollerinin rahatlatılması planlanıyor.

BUNDESLIGA’DA ‘TEMASSIZ ANTRENMAN’

Bu taslak belgenin sızdırıldığı gün, Alman futbol ligi Bundesliga’daki takımların da bugün antrenmana yeniden başladığı haberi geldi. Ülkedeki futbol maçları 30 Nisan’a kadar askıya alınmış olsa da, futbolcular taraftarlara kapalı olarak ve küçük gruplar halinde, sosyal mesafe kurallarının geçerli olacağı şekilde antrenmana başladı. Bayern Munich, Borussia Moenchengladbach, VfL Wolfsburg ve bazı başka takımların bugün ‘temassız antrenman’ yaptığı açıklandı.

EĞRİ GİDEREK DÜZLEŞİYOR

Korona virüsü salgınına karşı uyguladığı yaygın test/erken izolasyon stratejiyle yakından izlenen Almanya’da, yeni vaka sayısı dördüncü gün üst üste azalmıştı. Robert Koch Enstitüsü’nden bu sabah yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 3 bin 677 yeni vaka tespit edildi. Bir önceki gün açıklanan yeni vaka sayısı, 5 bin 936’ydı. Ülkedeki toplam vaka sayısı bugün itibarıyla 95 bin 391’e yükseldi. Ölü sayısıysa, son 24 saatteki 92 can kaybıyla 1434’e yükseldi.

 

Almanya’da 22 Mart’tan bu yana restoranlar ve dükkanların birçoğu kapalı. Az sayıda kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilse de nüfusun büyük çoğunluğu evden çalışıyor. Ülkede münferit olaylar haricinde, evde kalma tavsiyesine büyük ölçüde uyuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.