Altan Tan’dan yeniden yargılamaya tepki

Altan Tan’dan yeniden yargılamaya tepki
BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan AKP yetkililerinin Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanma süreçlerinin açılabileceğini söylemelerine tepki göstererek, ‘’Bu gelişme halkımızı hayretler içerisinde bırakmıştır. ‘’ dedi.

TİGRİS HABER-Yayınladığı basın bildirisinde; 28 Şubat mağduru Salih MİRZABEYOĞLU’ndan Nureddin ŞİRİN’e kadar binlerce mağdurun mağduriyetleri giderilmeden, bunların yeniden yargılanmaları sağlanmadan, Şeyh SAİD’ten Bediüzzaman SAİDE KURDİ’ye, Seyyid RIZA’dan Adnan MENDERES’e, varlık vergisi ile servetleri ellerinden alınan Gayrimüslimlerden KCK tutuklularına kadar Kemalist rejimin İstiklal Mahkemelerinde zulme uğrayan tüm kişilerin hakları iade edilmeden, darbecilere yeniden yargılama yolu açılması ve darbecilere şefkat gösterilmesinin tek kelime ile Kemalist diktatörlük ile işbirliği olduğunu kaydeden Tan; ’’Böyle bir işbirliği asla kabul edilemez. Buradan uyarıyoruz. Uzunca bir müddettir gitmekte olduğunuz çıkmaz sokaktan çıkınız. Hepimizin önünde gitmemiz gereken en düzgün yol Türkiye’yi demokratik bir hukuk devletine götürecek yoldur. Bunun için yapılması gereken ilk şey doğru düzgün yeni bir anayasadır. Yolu boş yere uzatmayınız, çırpınmayınız, kendinize de bize de yazık etmeyiniz’’ dedi.

İçişleri Bakanı Efkan ALA’nın  son günlerde, isimleri kendilerinde belli olan bazı çevrelerin yüklü miktarda döviz aldıklarını ve spekülatörlerin işbaşında olduklarını, bilgi ve belgelerin ise ellerinde olduğunu, boş konuşmadıklarını söylediğini ifade eden BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan; ‘’Yeni İçişleri Bakanı boş konuşmayı bıraksın. Elinde ne bilgi ve belge varsa açıklasın. Bu bilgi ve belgeleri açıklamayanlar, sorumluları hakkında gerekenleri yapmayanlar bu suça ortaktır. İçişleri Bakanı Efkan ALA, Güneydeki ismini vermediği bir şehrin bir yıldır bütün siyasilerinin dinlendiğini söylemektedir. Bu şehir hangi şehirdir? Sn Efkan ALA Başbakan Müsteşarı olarak 1 yıldır gereğini yapmayıp, ayakkabı kutularını mı seyretmiştir?’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.