Amed tiyatro festivali sona erdi

Amed tiyatro festivali sona erdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, 9'uncu Amed Tiyatro Festivali’nin kapanışında, Surp Giragos Kilisesi’nde sahnelenen Gomidas adlı oyununu tiyatro severlerle birlikte izledi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 9'uncu Amed Tiyatro Festivali, Surp Giragos Kilisesi’nde sahnelenen Gomidas adlı oyunla sona erdi. 18 Nisan’da başlayan festival kapsamında tiyatro grupları, çok sayıda oyunun gösterimini gerçekleştirdi.

tiyatro-festivali-sona-erdi4.jpgEşbaşkanlar kilisede tiyatro oyununu izledi

Festivalin Surp Giragos Kilisesi’ndeki kapanış gösterimine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün, Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan ile tiyatroseverler katıldı.

tiyatro-festivali-sona-erdi3.jpg

Tiyatroseverlerle birlikte Gomidas oyununu izleyen Hatun, oyunu izlemeye gelen vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Gösteri tamamlandıktan sonra festivalin kapanış konuşmasını yapan Amed Şehir Tiyatrosu oyuncularından Özcan Ateş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile festivale destek veren sivil toplum örgütleri, festivale katılan tiyatro grupları ve oyunculara teşekkür etti.

tiyatro-festivali-sona-erdi1.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun ise, tiyatro festivalini düzenleyenlere, tüm tiyatroculara ve gösterilere katılan seyircilere teşekkür ederek, "Bugünkü oyunla da çok memnun olduk. Herkesin emeğinize sağlık" dedi.

Eşbaşkan Hatun, daha sonra Gomidas oyununu sahneleyen Yolcu Tiyatrosu oyuncularına plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.