Amedspor Asbaşkanı Avcı: Futbolcular bizi tercih etmedi

Amedspor Asbaşkanı Avcı: Futbolcular bizi tercih etmedi
Amedspor Asbaşkanı İhsan Avcı, sezon öncesi Diyarbakırlı oyunculara teklif götürdüklerini belirterek, “Yönetimi gelir gelmez ilk onları aradık, ‘gelin kendi memleketinize takımınızda oynayın’ dedik.

TİGRİS HABER -  Bulundukları takımda aynı koşulları sağlayabileceğimiz futbolcular bile, bizi tercih etmediler” dedi. Amedspor Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya gelerek sezon değerlendirmesi yaptı. Toplantıya, Amedspor As Başkanı İhsan Avcı, Teknik Direktör Aykan Atik ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Amedspor’un Diyarbakır ile sınırlı bir takım olmadığını, bölgeyi aşan, Türkiye liglerindeki 4 büyük takımın ötesinde, dünyanın her tarafında izleyicisi olan bir takım olduğunu belirten Avcı, sporda aykırı bir ses olma iddiasıyla yola çıktılarını söyledi. Türkiye’deki spor anlayışının farklı bir noktaya evrilmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Avcı, Türkiye’de profesyonel futbol takımlarının yüzde 95’inin İstanbul, Ankara ve Ege’den oluştuğunu belirterek, bu anlayışa karşı mücadele edeceklerini kaydetti.

 2 yılda 82 futbolcu geldi

Kendileri için en stratejik alanın altyapı olduğunu ifade eden Avcı, öz dinamiklere bağlı gelişen, sürekli dışarıdan beslenen bir takım olgusunu terk etmeyi amaçladıklarını belirtti. Son 2 yılda 82 futbolcunun Amedspor’a geldiğini ve takımı terk ettiği bilgisini paylaşan Avcı, omurgası olan ve istikrar yaratacak bir futbol ekibi yaratmak istediklerini ifade ederek, alt yapının ciddiyeti ve önemine dikkat çekti.

 Diyarbakırlı oyunculara teklif götürdük

Transfer süreçlerinde teklif götürdükleri birçok oyuncunun Amedspor ismini duyunca fiyat yükselttiklerini ve farklı koşulları öne sürdüklerini kaydeden Avcı, bu şekilde yaklaşan oyuncularla diyalogu tümüyle kestiklerini söyledi. Avcı, “Bu kentin, bu bölgenin yetiştirdiği birçok futbolcuda bu yaklaşımı gördük. İlk onları aradık, ‘gelin kendi memleketinize takımınızda oynayın’ dedik. Bulundukları takımda aynı koşulları sağlayabileceğimiz futbolcular bile, bizi tercih etmediler. Bu aynı zamanda bir karakter meselesidir. Teşhir etmek istemiyoruz” diye konuştu.

 İşte bu benim takımım

Mağlubiyetlerin akabinde sosyal medya ve basının tavrını eleştiren Avcı, 1-2 maçlık galibiyetle maneviyatı şahlanan değil, her koşulda kendilerine destek verebilecek bir taraftar grubuna ihtiyaç duyduklarını vurguladı. İddialı, ciddi ve uzun vadeli programı ve hedefleri olan bir kulüp olduklarının altını çizen Avcı, her Amedspor taraftarının takımı izlediğinde “işte bu benim takımımımdır” diyebileceği bir oyun için mücadele ettiklerini kaydetti.

 Atik’ten taraftara çağrı

Takımın Teknik Direktörü Aykan Atik de geçen yıl kadrosundan bir iskeletin oluşmamasının kendileri için en büyük dezavantaj olduğunu ifade etti. 16 kişilik oyuncu kadrosuyla kamp yaptıklarını ve bunun sıkıntılarını çektiklerini dile getiren Atik, kulübün önceki sorunlarını bilen ve takımın zamana ihtiyacı olduğunun bilincinde olan, anlayışlı bir taraftar grubuna ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 Altyapıda yeni oluşuma gidildi

Amedspor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Bilal Yakut ise 12 yıldır kadın kimliğiyle mücadele ettiklerini, sürdürülebilir başarı için sürdürülebilir yönetim olması gerektiğini vurguladı. Kadın futbol takımlarının geçmişe yönelik alacaklarını ödendiğini aktaran Yakut, altyapıda yeni bir oluşumla sportif başarılarını sürdüreceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.