Amedspor Başkanı: Hiçbir maçımızda İstiklal marşı ıslıklanmamıştır

Amedspor Başkanı: Hiçbir maçımızda İstiklal marşı ıslıklanmamıştır
HDP Eş Genel Başkanlarını ziyaret eden Amedspor Kulübü Başkanı Metin Klavuz, “Amedspor’un Türkiye halklarının değerleriyle hiçbir sorunu yoktur. Bizim hiçbir maçımızda İstiklal Marşı’na olumsuz bir davranış olmamıştır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile birlikte HDP milletvekilleri Mensur Işık ve İmam Taşçıer, Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, Yönetim Kurulu üyesi Dilan Bayoğlu ve beraberindeki heyeti, Genel Merkez binasında ağırladı. Heyet, kendilerini karşılayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’ye Amedspor formaları takdim etti. Buldan ve Temelli’nin isimlerinin yazılı olduğu formalarda, Buldan’a mor renk hediye edildi.

Ziyarette konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli şunları söyledi, “Spor sadece spor değildir. Bunu da hatırlatan en önemli kulüp Amedspor oldu. Çok önemli bir sorumlulukla futbol ve spora yaklaşımı ile Türkiye kamuoyuna bunu bir kez daha resmetti. Ben sizin  şahsınızda bütün Amedspor ailesine şükranlarımı sunuyorum. Çünkü spordaki duruşu, tavrı hepimize örnek olacak bir tavırdır. Biz HDP olarak topluma yaklaşırken Türkiye’deki meselelere yaklaşırken biraradalığa önemli bir vurgu yapıyoruz. Diyoruz ki "burası bizim ortak vatanımız, ortak vatanımızda bir arada yaşayacağız". Bir arada yaşamanın gerekleri ne ise onu yapacağız. Tabii ki bu bütün alanlar için geçerli, futbol ve spor içinde geçerli. Bunu sağlayabilmek büyük önem taşıyor. Gerçekten futbol çok önemli, halkları buluşturuyor. Stadyumlarda diğer alanlarda insanların yan yana gelmesini sağlayabilecek en önemli alanlardan biri. Taraftar olarak yan yana gelebilmek o müthiş buluşmayı gerçekleştirmek sonra beraber o stattan ayrılıp günlük yaşamın içinde biraradalığı yürütmek. O buluşma ve müsabaka anları gerçekten önemli ve kıymetlidir. Bunun ne kadar önemli olduğunu fark etmek, hissetmek belki de Türkiye’de birçok meseleyi aşmamız açısından bize önemli katkı sağlayacak. Çünkü yan yana gelme birbiriyle hasbıhal etme büyük önem taşıyor.

Sayenizde Amedspor ikinci takımım oldu

Çocukluğumdan beri futbol maçlarına giderim. Ben aslında deyim yerindeyse iyi bir fanatiğim. Futbolda fanatik olmak iyidir kötü anlamı ile söylemiyorum. Taraftar olmak iyidir. Bir Fenerbahçeliyim. 9 yaşımdan beri tribünlerdeyim. Babam da öyleydi. Hiçbir zaman ikinci bir takımım olacağını düşünmüyordum. Çünkü bir takım tutarsınız ikinci bir takım olmaz. Ama ikinci takımım oldu sayenizde. Gerçekten herkesin ikinci takımı olma vasfına sahipsiniz. Bir de Amedspor’um var. Diliyorum ki Amedspor ile Fenerbahçe birinci ligde buluşabilsinler. Çünkü Amedspor’un başarıları büyük önem taşıyor. Şu da önemli bir gerçeklik ki Türkiye’de barış ve demokrasi mücadelesi veriyoruz, bu konuda herkes üzerine düşeni yapıyor. Sporda da bu anlamıyla baktığımızda barış, kardeşlik meselesi önemli. Ama Türkiye futbol liglerini de Türkiye ligleri haline getirmeliyiz. Dönüp baktığımda liglere o ligin içinde yeterli çeşitlilik, farklılık yok. Neden Amedspor birinci ligde olmasın? Neden Vanspor, Mardinspor, Hakkarispor olmasın? Yani bir bölgenin liglerde temsiliyetinin bu kadar az olması bir eksiklik değil mi. Bunu Türkiye nazarından kaçırmamalıdır. Bunu yapmanın yolu maddi ve manevi desteklerle mümkün olacaktır. Yerel yönetimlerimizin desteği.

Yerel yönetimlerimizde spora katkı sunmayı önemli bir öncelik olarak önümüze koyduk

Bütçeden spora ayrılan paya baktığımızda bunun daha adaletli dağıtılması, futbol kulüplerinin içine sürüklendikleri bu piyasacı akıldan kurtularak rekabeti, yani futbol yarışını daha toplumsallaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Adalet her yerde gerekliyse futbolda da sporda da olmalıdır. Bu açıdan da önümüzdeki dönem özellikle biz yerellerde iktidara geldiğimiz yerlerde sporu güçlendirmeyi spora katkı sunmayı öncelikli bir meselemiz haline getirdik. Bunun sadece sportif başarılar için değil, spor yoluyla biraz önce de belirtiğim buluşmaları sağlamak ve bir arada yaşama iradesine spordan doğru katkı sağlamak açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Tekrardan hoş geldiniz, iyi ki geldiniz. Formalar için de teşekkür ediyorum. Gerçekten de özel bir hediye. Pervin Başkan burada değil, kendisine de formanızı ileteceğiz” ifadelerini kullandı.

Amedspor’un bir hikayesi var

Daha sonra konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz ise, “Bir toplum spor ve sanatla ne kadar ilişkili ise o toplum o kadar daha özgüvenli ve geleceğe sağlam adımlarla yürüyebilir. Amedspor Kulübü’nün şöyle bir hikayesi var. 2014 yılından sonra bu ismi aldıktan sonra gerçekten çok ciddi baskılarla karşılaştı. Halen de bu baskılar devam ediyor. Bize göre sporun dili, kökeni, etnik, inanç farklılıkları olan toplulukları bir araya getiren ve evrensel barışa hizmet sunan etkinlikler bütünüdür. Biz yine devam ediyoruz. Diyoruz ki spor dostluk, barış ve kardeşliktir. İnanın futbol mücadele isteyen bir alan. Şehrimize gelen her takımın kaptanına bizim kaptan çiçek veriyor. Dünyanın hiç bir yerinde böyle örnek yoktur.

Türkiye’nin değerleriyle sorunumuz yok

Diğer bir farklılık şudur. Bize göre spor ve futbol demek, sadece erkek demek değildir. Biz bu eril anlayışı, futboldaki cinsiyetçi ve milliyetçi anlayışı reddediyoruz. Spor demek kadın demektir. Dilan arkadaşımız Türkiye için bir hikayedir. Kendisi 2012 yılında kurduğumuz kadın futbol takımında bir futbolcu, şimdi hem üniversiteli hem de kendi kulübünde yönetimdedir. Karar alma merciindedir. O anlamıyla önemlidir. 4 kadın arkadaşımız var bizim yönetimde. Biz şunu söylüyoruz: spor salonları arena, sporcular gladyatör değildir. Spor borsada değil sahada güzel. Türkiye’de futbolcu, emekçi kavramanı kullanan tek kulübüz. Lütfen bunu el birliği ile yaşatalım. Üzerimizde çok ciddi algı yönetimi var. Amedspor’un Türkiye halklarının değerleriyle hiçbir sorunu yoktur. Bütün değerlerine saygılıdır. İşte bazen açıklama yapıyoruz altına hemen yazıyorlar İstiklal Marşı, İstiklal Marşı. Buradan bir kez daha söylüyorum. Bizim hiçbir maçımızda İstiklal Marşı’na olumsuz bir davranış olmamıştır. Türkiye’deki halkların tüm değerleri bizim değerlerimizdir ve bunlara saygılıyız.

Biz Türkiye’nin barış kervanı olmaya hazırız

Bu süreç zorlu bir süreç. Bizim tek başımıza kaldırabileceğimiz bir süreç değil. Türkiye’de her konuda ne kadar biz olabilirsek süreçleri daha rahat atlatır ve çözüm gücü olabilir. Amedspor Türkiye’nin normalleşmesine acil ihtiyaç olduğu bir dönemde adrestir, motor gücüdür, diyoruz. Biz Türkiye’nin barış kervanı olmaya hazırız. Biz barış sözcüklerimizi, dokunuşlarımızı Çorum’a da, Ankara’ya da götüreceğiz, İzmir’e de götüreceğiz. Artık Türkiye siyaseti kaba şiddeti reddeden akıl yoluyla birlikte uzlaşı dilini hakim kılmalıdır. Süreç ile birlikte biz bu konuda üzerimize düşeni üstleneceğiz. Bir kampanyamız var Başkan. Diyoruz ki Amedspor sensin. Aslında Amedspor’u şöyle tanımlıyoruz; herkestir. Türkiye’nin tamamıdır. Tekrardan bu candan, içten kabulünüz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum