Amedspor Manisa’dan rövanşı almaya kilitlendi

Amedspor Manisa’dan rövanşı almaya kilitlendi
Amedspor Başkanı Çetin Alsaç, Sarıyer yenilgisini değerlendirdi. Alsaç, maça iyi hazırlandıklarını ama istedikleri sonucu alamadıklarını ve yenilgiden ders çıkaracaklarını söyledi.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER - Amedspor Başkanı Çetin Alsaç, Sarıyer yenilgisini değerlendirdi. Alsaç, maça iyi hazırlandıklarını ama istedikleri sonucu alamadıklarını ve yenilgiden ders çıkaracaklarını söyledi. Amedspor’un hedeflerinden sapmadığını belirten Alsaç, Manisa’dan rövanşı alma konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Çetin Alsaç, Tigris Haber’e Amedspor’un Play-Off yarışında Sarıyer’e kendi sahasında 3-0 yenilmesini değerlendirdi.

‘Hedeflerimizden sapma yok’

Sarıyer maçına iyi hazırlandıklarını ancak sahada istedikleri performansı sergileyemediklerini belirten Amedspor Başkanı Çetin Alsaç, şöyle konuştu: “Dünkü maç aslında bizim çıkıp kendimizi Play Off’ta artık sağlam yer edinmemiz açısından önemli bir maçtı. Ona göre de hazırlıklarımızı yaptık. Ama bazen her şey istediğimiz gibi olmuyor. Bazen o günkü ruh hali, psikolojik durum ya da şans sizin yanınızda olmuyor. Dün de o maçlardan birisiydi. Daha önce de biz belli aralıklarda yenildiğimizde hep seriler yakalamış bir takımız. Ona da öyle bakıyorum ama bizim hedefimizden veya Play Off’dan bir sapma gibi bir durum yok. Aynı hedefimiz devam edecektir. İnşallah bunun telafisini de önümüzdeki hafta Manisa’da yapmayı düşünüyoruz.”

‘Sarıyer yenilgisini değerlendireceğiz’

 Amedspor futbolcularının maçı kazanmaya dönük motivasyonlarına değinen Alsaç, şunları söyledi: “Maç toplantısına da katılmıştım ve çocukların gözlerine baktığımda bu maçı alabileceğimizi düşünüyordum. Ama sahada her şey istediğiniz gibi olmuyor. O gün sahaya çıkan takımın ilk 11 kurgusunda hemfikirdik. Bu 11 geçen hafta Gümüşhane’de en güzel oyunlardan birisini oynarken, dün burada o sıkıntıyı yaşadık. İstek anlamında onlar bizden daha mı çok istekliydi ya da biz bir rehavete mi kapıldık onu da oturup değerlendireceğiz. Hocalarımızla, teknik ekibimizle, sporcularımızla bunu konuşacağız ve bu yenilgiyi geride bırakıp hedeflerimize doğru atılması gereken adımları atacağız.”

 ‘Manisa’dan rövanşı alacağız’

Manisa galibiyetinin takım için sürpriz olmayacağını belirten Alsaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ligde Manisa oturmuş bir takımdır, iyi bir kadroları var ama onu yenebilecek takımların başında da Amedspor gelir. Amedspor’un sporcu ruhuyla, mücadelesiyle, coşkusuyla Manisaspor’un üstesinden gelebileceğini düşünüyoruz.  Buradaki maçta da kendi eksikliklerimizden kaynaklı Manisa bizi burada yendi. Ama inanıyorum bunun rövanşını Manisa’da alacağız. İnşallah umduğumuz gibi gider.”

‘Kulübün geleceği adına adımlar atmaya çalışıyoruz’

Kulübün kurumsal yapısına ilişkin konuşan Alsaç,“Herkes şunu bilsin ki, biz yönetim olarak geldiğimizde aslında ortada olmayan bir takım vardı. Herkes bu takım nasıl kurulacak derken takım kuruldu ve takım nasıl puan alacak, ligde kalacak vs. derken bugün herkes şampiyonluğu konuşuyor. Biz bu umudu bu inancı insanlarımıza, takıma gönül veren taraftarlarımıza aşılamışsak bunu da herkesin görmesi lazım. Bugün bir yenilgi insanları bu kadar üzüyorsa  demek ki, bir yerlere gelmişiz. Bizim amaçlarımızdan birisi de oydu. Geldiğimizde daha takım ortada yokken biz Play Off oynayacağımıza inanıyorduk. Bunu herkese aşıladık ve inandırdık. Gelecek açısından da bu takımın kurumsal yapısı çerçevesinde kim gelirse gelsin burada büyük bir kurum olduğunu bilmelidir. Kulübün geleceği adına adımlar atmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte herkes bunu görecektir. Eskisi gibi kulüp yok, sahip yok bunlardan çıkmak gerekiyor. Amedspor çok büyük bir camiadır. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biridir ve dünyada taraftar kitlesi vardır. Ama tabii son 6 senede büyük tahribatlar yaşamış bir takım söz konusu. Hem prestij anlamında hem spor kamuoyu anlamında farklı bakış açıları vardı. Ama biz geldik ve çok şükür bunları kırdık. Gittiğimiz tüm deplasmanlarda en ufak bir olumsuzlukla karşılaşmadık.”

‘Deplasmanlarda yakın ilgi görüyoruz’

Amedspor’un artık deplasmanlarda eskisi gibi sorunlar yaşamadığına işaret eden Alsaç, şunları dile getirdi: “İki deplasman haricinde gittiğim bütün deplasmanlara gittim deplasmanda bir tane İstanbul'daydı. Bir tanesi de Uşak'taydı.  Geri kalan bütün deplasmanlara gittim. Bunu kırdığımıza inanıyorum. Biraz empati kültürü geliştirdiğimizde hiç bir şeyin tek taraflı olmadığını fark ederiz.  Burada yaptığım doğrularla insanların onu gördüklerin de düşünüyorum. Bizim işimiz sadece spor yapmaktır. Spor hukuku çerçevesinde davranıyoruz.  işi farklı yerlere çektirmeden, kavga etmeden,  oraya buraya çekmeden, parmak salamadan, basın üzerinden mesaj göndermeden işimizi yapmaya çalışıyoruz.  Burada spor yapılıyor, bizim burada bir duruşumuz var. Biz bu duruşumuza taviz vermeden farklı olduğumuzu, farkındalık yaratmak içinde bizim duruşumuzu doğru bir şekilde sergilememiz gerektiğinin farkındayız.  İnsanlar da bunu görüyorlar. Ona karşılıkta hiçbir deplasmanda yani daha önce yaşanılan veya dilendirilen hiçbir vakayla karşılaşmadık. İnşallah bu böyle devam eder. Daha önce olumsuzluklar yaşanan deplasmanda bile o kadar yakın ilgi, alaka görüyoruz ki, buna biz de şaşırıyoruz. Ya bunlar yaşanmamış ya da bunları yaşatanlar nasıl yaşatmış diye ironi yapmıyoruz değil.”

‘Sorunları diyalogla çözeceğimize inanıyorum’

Amedspor’un yereldeki kurumlarla ilişkisini değerlendiren Alsaç, şu ifadeleri kullandı: “Kurumun kendi tahribatını yaşatmışsa bu kurumlarla ilgili olan diyaloglarda öyle tahrip olmuştur. Biz eski politikayla bir yere varmayacağımızı biliyorduk. Kurumlarla insanların önünde bir kavgadan çok alt perdeden bunu zeminlerini doğru yaptığımızı kimse kayıtsız kalamayacağı gibi geniş bir kurumun bundan kaçamayacağını, biz alttan alta bu görüşmeleri yapıyorduk.  Yapmaya da devam ediyoruz ve artık yavaş yavaş bunun meyvesini de alıyoruz. Kurumlarla olan sıkıntılarımızı da doğru bir şekilde aşmaya çalışıyoruz. Birkaç sıkıntımız da aştık. Bu bölgede inşallah bu kulübün Diyarbakır’ın bir kulübü olduğunun farkına varır. Sıkıntılarımız tabii ki var. Özelikle diğer takımlarla tanınan hakların bizim takıma tanınmaması bizi zor duruma sokuyor. Biz sorunları diyalogla aşacağız. Buna inanıyoruz.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.