Amedspor sahaya çıkmadı

Amedspor sahaya çıkmadı
Amedspor, bu gün oynayacağı Sivas Belediyespor maçına takıma verilen deplasman yasaklarına dikkat çekmek için sahaya çıkmadı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 19 . hafta maçında bugün deplasmanda Sivas Belediye Spor ile karşılaşacak olan Amed Sportif Faaliyetler, sahaya çıkmama kararı aldı.

Amedspor bu gün deplasmanda oynayacağı Sivas Belediyespor maçına son iki yılda takıma uygulanan deplasman yasağını protesto etmek için çıkmadı.

Sivas’a giden Amedspor kafilesi yönetimin kararından sonra Diyarbakır’a geri döndü.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şunlar kaydedildi:

“Sizlerin de bildiği gibi Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarında 23.12.2015 tarihinde oynanan Amedspor-Başakşehir maçında tribünde açılan “Çocuklar ölmesin maça gelsin” pankartı sonrası bugüne kadar birkaç deplasman dışında tüm deplasmanlar taraftarlarımıza; il ve ilçe spor güvenlik kurulu kararlarıyla yasaklanmıştır.

Spor güvenlik kurullarının aldığı kararlar yargı denetiminden bağışık olmamalıdır. Bu kararlara karşı dava açıldığında, ilk inceleme dahi maçın oynandığı tarihten çok sonra yapılmakta ve dava yolunu etkin bir yol olmaktan çıkarmaktadır. İdari işlemlere karşı dava açabilmek Anayasal bir haktır. Uygulanan şekliyle idari bir işleme karşı etkin yargısal denetimin bertaraf edildiğini bilmenizi isteriz.

Yine kamuoyunun bilgisi dâhilinde 2015-2017 2016-2017 ve 2017-2018 sezonunda bu yasaklar devam etmiştir. 2015-2016 sezonunda 11 maç, 2016-2017 sezonunda 19 maç ve bu da daha yarı devrede 11 maç, deplasmanda seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya kalmıştır.  Özetleyecek olursak 2,5 sezonda kupa maçlarımız dahil deplasmanda oynadığımız maçlardan 41 inde seyirci cezası ile deplasmanda oynamışız. Türkiye’nin büyük takımlarından olan Fenerbahçe ve Bursaspor ile yaptığımız kupa maçların da dahil maalesef bu haksız kararla karşı karşıya kalmış ve haksız bir rekabet ortamı yaratılmıştır. Bütün bunlar devam ederken biz spor ahlakından çıkmayarak bütün mücadelemizi bu çerçevede vermeye çaba göstermişizdir.

Eğer bugün Türkiye’de Ankaragücü, Kocaelispor, Adana Demirspor, Sakaryaspor, Afjet Afyonspor , bölgemiz ve kentimizin diğer takımı olan Diyarbekirspor gibi takımlar deplasmana binlerce kişi olarak gidip güvenliği sağlanabiliyorsa, Amedspor’un da sağlanmalıdır. Eğer bu yasak sadece medspor içinse o zaman farklı durumlar olduğunu düşünürüz. Sporda olması gereken budur, ayrıca seyircimizin güvenliğini alamayan valilik sporcumuzun sahada güvenliğini hiç alamaz. Kaldı ki daha önce sahada yapılan saldırılarla baş başa kaldık. 

Bugüne kadar deplasman yasaklarına kaldırılması sorunu aşmak için yapılanların çalışma ve etkinliklerinin bir kısmını aşağıda görebilirsiniz.

- İçişleri Bakanı ile görüşme

- Milletvekilleriyle Görüşmeler

- Futbol Federasyonu Başkanı ile görüşme

- Diyarbakır Valileri, Deplasman Şehirleri Valileriyle Görüşmeler

- Yasaklara İlişkin Kararlara Karşı Açılmış İptal Davaları

- Amedspor’un Takım Halinde Maç Esnasında 1 Dakika Hareketsiz Kalması

- Boş Tribünlere Taraftar Görselinin Asılması

- Amedspor’un Maça “Futbol Taraftarla Güzeldir” Pankartıyla Çıkması

- Amedspor taraftarının “Deplasman Amedspor’un da Hakkıdır” Sloganıyla Bisikletlerle Şehir Turu Protestosu

- Ve sayamadığımız birçok görüşme, protesto, tepki ve yasaklar...

Bugüne kadar her yolun denenmiş olduğunu ve bir sonuç alınamadığını üzülerek belirtmek isteriz. “Taraftarsız bir futbolun” kime veya neye hizmet ettiği sorularını bu kararları alan tüm mercilere soruyoruz.

Amedspor Taraftarlarının talepleriyle birlikte Yönetim Kurulumuz yapmış olduğu değerlendirme sonucu; her yolun denendiğini,  bin bir zorlukla yürütmeye çalışılan sportif faaliyetin taraftar olmadan anlamsız olduğunu ve bu kararları protesto etmek için Sivas Belediyespor maçına çıkılmayacağını basına ve kamuoyuna bildirmektedir.

Sevgi ve saygılarımızla.

Spor barış, dostluk ve kardeşliktir.”

TİGRİS SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.