Amedspor Taraftarı Eleştirdi,Yasak Diyarbekirspor’a Geldi

Amedspor Taraftarı Eleştirdi,Yasak Diyarbekirspor’a Geldi
Cizre İlçe Spor Güvenlik Kurulu, Pazar günü oynanacak Cizrespor-Diyarbekirspor maçı öncesinde çok konuşulacak bir yasak kararına imza attı.

 

Her iki kentin ve iki kulübün spordaki dostluğu uzun yıllardır bilinmesine rağmen emniyetin talebi ile güvenlik gerekçesi gösterilerek Diyarbekirspor’lu taraftarlara yasak getirilmesi tepki çekti. Daha da garip olan ise bu durumun “Cizre Belediye Başkanlığı görevini kayyum olarak yürüten Cizre Kaymakamı’nın Cizrespor onursal başkanlığı görevine getirilmesinden sonra Amedspor’lu taraftar gruplarının sosyal medyada bunu eleştiren yorumlarda bulunmasının iki kent arasında gerginliğe yol açtığının “ ifade edilerek bu yasağa zemin hazırlanması.

“Maç Bizim Ama Gerekçe Amedspor Taraftarı Gösteriliyor”

Türk spor tarihinde örneği olmayan bu garip cezalandırmaya (!),yasağa Diyarbekirsporlu taraftarlar sert tepki göstererek yasağın kaldırılmasını istedi. Diyarbekirsporlu taraftarlar,”Maçı olan takım biziz ama yasağa Amedsporlu taraftarların yorumlarının neden olduğu gerginlik gerekçe gösteriliyor. Cizre ile kardeş şehirleriz,kardeş camialarız. Kardeşçe maç izleme hakkımızın elimizden alınması kabul edilemez. Bu skandal karar derhal düzeltilmeli ve kamuoyundan özür dilenmelidir” ifadelerini kullandı.

Maçın Canlı Yayınlanmasına İzin Yok

Bu arada spor kamuoyu,iki takım için de önem taşıyan Cizrespor-Diyarbekirspor maçının canlı yayınlanmasını beklerken,kötü haber geldi. Maçı canlı yayınlamak isteyen TRT Kürdi’ye Cizrespor yönetiminin “ kendi sahamızda seyirci avantajını yitirmemek adına canlı yayın istemiyoruz” diyerek izin vermediği ortaya çıktı.

TRT Kürdi, 21 Ekim Pazar günü Adıyaman 1954-Çatalcaspor karşılaşmasını canlı yayınlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.