Amedspor'a ilk destek kadınlardan geldi

Amedspor'a ilk destek kadınlardan geldi
Diyarbakır'da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, Amedspor'a destek için başlattıkları randevulu programın ilk konukları, DOGÜNKAD ve TOBB Kadın Girişimler Kurulu'nun başkan ve yönetim kurulu üyeleri oldu.

Şeyhmus Kızılaslan

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, Amedspor'a detsek için başlattıkları randevulu programın ilk konukları, DOGÜNKAD ve TOBB Kadın Girişimler Kurulu'nun başkan ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Ceylan-Karavil AVM'de bulunan Amedspor Store mağazasına gelen kadınlar, çeşitli ürünleri satın alarak destekte bulundu.

DOGÜNKAD Başkanı Özlem Külahci ve yönetim kurulu üyeleri ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevher Defne Eyyubi ve yönetim kurulu üyesi kadınlar, Ceylan-Karavil AVM'de bulunan Amedspor sStore mağazasına geldi. Burada Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı tarafından karşılanan kadınlar, Amedspor Store mağazasından çeşitli ürünler alarak kulübe maddi destekte bulundu.

amedspor.jpeg

"Amedspor, spor kulübü olmanın ötesine geçmiştir"

DOGUNKAD Başkanı Özlem Külahci, Amedspor'un sıradan bir takım olmanın ötesine geçtiğini belirterek, "Amedspor normal sıradan bir spor grubu olmanın ötesine geçmiştir. Adeta ezilen, yok sayılan, hor görülen tüm kesimlerin, kendini görebildiği, ifade edebildiği, seslerini haykırabildikleri bir alan olarak görüyorlar. Bu anlamda çarpan etkisi çok yüksek bir spor kulübü haline gelmektedir. Bu da onu sıradan bir spor kulübü olmanın ötesine taşımaktadır. Müsabakalarda da kulübe uygulanan ayrıştırıcı yaklaşımlardan kaynaklı bu Amedspor'u sahiplenme duygusunu da tüm kesimlerde ve kentte artırmaktadır. Hepimiz zaman zaman bu yaklaşımlara tanık oluyoruz. Geçmiş dönemlerde de hepimiz gördük; Deplasman maçlarında ortaya çıkan tezahüratlar, açılan pankartlar, gerek kulüp yöneticilerinin, gerekse taraftar kesimlerinin takındıkları ayrıştırıcı ve dışlayıcı, suçlayıcı söylemlere hep birlikte tanık olduk. Oysaki sporun daha fazla gruplar, kültürler, kavimlerarası ilişkileri geliştiren, bunlar arasındaki kaynaşmayı arttıran, barışı sembolize etmesi, dayanışmayı sembolize etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu açıdan bütün bu tüm zorluklara rağmen kentin bu güzide takımının, bu zor ülke günlerinde sahiplenmeyi, elbetteki elbirliğiyle büyütmeyi ve daha üste çıkarmayı diliyor ve istiyorum. Amedspor’un spora gerçek kardeşliği, spora gerçek barış duygusunu ve kaynaşma duygusunu getireceğine inanıyorum" dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevher Defne Eyyubi ise Amedspor'un sahaya yansıyan performanstan daha ötesi olduğuna dikkat çekerek, "Sadece kendi taraftarlarının arasında değil, aynı zamanda diğer toplum kesimleriyle de dayanışma ve yardımlaşma ruhu olan bir futbol takımıdır. Şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Diyarbakır TSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekinğen de yaptığı kısa konuşmada, Amedspora şampiyonluk yolunda başarılar dilediklerini ifade etti.

"Kadınlar destek verdiyse, erkekler mecbur kalacaktır"

Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı da, kadınların olmadığı hiç bir çalışmanın başarıya ulaşamayacağını belirterek, "Diyarbakır'daki kadınlarımıza güveniyoruz. Onların desteği ve çalışmaları olmadan, Amedspor her zaman eksik kalırdı. Kadınların desteğini aldığımıza göre erkeklerin destek yapması zorunlu hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

amedspor-tigris.jpeg

Tigris Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Naci Sapan ve Haber Editörü Mehmet Türk de, kadınların Amedspor'a yaptığı destek ziyaretinde hazır bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum