Amedspor’a verilen ceza açıklandı

Amedspor’a verilen ceza açıklandı
Geçtiğimiz hafta Sivas Belediyespor maçına deplasman yasaklarını protesto etmek için çıkmayan Amedspor'a PFDK tarafından verilen cezalar belli oldu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu geçen hafta oynanması gereken Sivas Belediyespor maçına çıkmayan Amedspor kulübünü 3-0 hükmen mağlup etti. Ayrıca Amedspor’un 3 puanının silinmesine karar verildi.

Beklenen kararlar

TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından mücadele eden Amed Sportif Faaliyetlere beklenen ceza geldi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geçen hafta deplasmanda oynanması gereken Sivas Belediyespor maçına çıkmayan Amed Sportif Faaliyetlerle ilgili kararını açıkladı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurul, Amed Sportif Faaliyetler Kulübünün, 28.01.2018 tarihinde oynanan Sivas Belediyespor  - Amed Sportif Faaliyetler TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesinden ötürü Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24/1-a Maddesi uyarınca (3-0) hükmen mağlup sayılmasına, ayrıca mevcut puanından galibiyet anında verilen puan kadar (3) puan silinmesine, karar verdi.

20 puana düştü

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun bu kararıyla Amed Sportif Faaliyetlerin 23 olan puanı 20 oldu. 3 takımın küme düşeceği ligde PFDK’nın aldığı bu karar yeşil kırmızılı takımın ligde zora girmesini sağladı. Amed Sportif Faalyetler, hafta sonunda ligin alt sıralarında kurtulma mücadelesi veren ve 14 puanı bulunan Tuzlaspor’u ağırlayacak. Bu karşılaşmadan çıkacak sonuç, hem Amed Sportif Faaliyetleri hem Tuzlaspor’u hem de ligin alt sıralarında yer alan takımları yakından ilgilendiriyor. 

Diyarbekirspor'a para cezası

Kurul, TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden ve şampiyonluk mücadelesi veren Diyarbekirspor’a da para cezası kesti.

Kurulun aldığı karar şöyle;

“Diyarbekirspor A.Ş.'nin, 28.01.2018 tarihinde oynanan Diyarbekirspor A.Ş. - Anagold 24 Erzincanspor TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"denildi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.