Amedspor’a yine yasak, şimdi ne olacak?

Amedspor’a yine yasak, şimdi ne olacak?
Bodrumspor taraftarı Diyarbakır’a geldi, en güzel şekilde ağırlandı ama Amedspor taraftarı Bodrum’a gidemiyor.

Amedspor, deplasman taraftar yasaklarına tepki göstermek amacıyla Sivas Belediyespor maçına çıkmamış,3-0 hükmen yenik sayılmış ve 3 puanı silinmişti. Kulüp, yasakların devam etmesi halinde bu eylemi devam ettireceğini duyurmuştu. Bodrumspor maçı için de taraftar yasağı geldi. Merak edilen;Amedspor şimdi ne yapacak?

Emniyet yine ‘risk var’  dedi

Oynadığı son 60 deplasman maçının 41’inde taraftar yasağı uygulandığı için bu durumu protesto ederek iki hafta önce deplasmandaki Sivas Belediyespor maçına çıkmayan ve bu yüzden 3-0 hükmen yenik sayılarak 3 puanı silinen Amedspor, yasağın kalkmaması halinde bu eyleme devam edeceğini duyurmuştu. Bu yüzden gözler Bodrumspor deplasmanına çevrilirken, yarınki maç öncesinde de şok bir gelişme yaşandı. Bodrum İlçe Spor Güvenlik Kurulu, Bodrumspor’un küme düşme hattında olması ve maçın bu açıdan önemli olmasının güvenlik açısından risk yaratacağını ileri sürerek Amedspor taraftarlarının maça alınmamasına karar verdi.

İlk maç centilmence geçti

 Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan ve 2-2 biten Amedspor-Bodrumspor maçına Bodrumspor’lu taraftarlar gelmiş, iki takım taraftarları arasında tüm ülkeye örnek sayılacak centilmenlik ve dostluk tablosu yaşanmıştı. Bu durumun da etkisiyle yarınki maç için yasak uygulanmaması bekleniyordu ama tam tersi oldu. Bodrumspor yönetimi ve taraftarları, Amedspor’lu taraftarları maça davet ederek en güzel şekilde misafir edeceklerini dile getirmelerine rağmen güvenlik endişesi ve riski öne sürülerek yasak kararı verildi.

Amedspor şimdi ne yapacak?

Amedspor yönetimi, daha önce yasak kararlarının devam etmesi halinde sahaya çıkmama eylemine devam edeceğini ilan etmiş, Kulüp Başkanı Nurullah Edemen gazetemizde ve diğer basın kuruluşlarında yer alan açıklamasında,” Bundan sonraki süreçte de Amadspor’a hala deplasman yasağı uygulanırsa ki; 15 gün sonra Bodrum maçımız var oraya da öyle bir karar alınırsa biz arkadaşlarımızla onu da tartıştık gerekirse o maça da çıkmayacağız. Onun da karşılığı, yaptırımı ne olması gerekiyorsa bunu da üstleneceğiz. Bunu göze almış durumdayız.

‘Bedeli ne olursa olsun maça çıkmayız’

Biz bugün bu kulübü yönetiyoruz, karar alabiliriz doğru veya yanlış ama bunun hesabını da halkımıza vermeye hazırız. Her takım gibi bizim de deplasman hakkımız var. Her seyirci gibi bizim seyircinin de gidip takımın deplasmanında desteklemeye hakkı var. Bütün dikkatleri oraya çekmek istiyoruz. Bütün amacımız budur, farklı hiçbir yere çekilmesin. Bunun için ne gerekiyorsa bundan sonra da bu duruşumuzu bozmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Kafile bugün gidecek

Öte yandan Amedspor, maça çıkmama gibi bir karar almaması halinde bugün uçakla Bodrum’a gidecek. Takımda sarı kart cezalısı Fatih Kılıçkaya kadroya alınmayacak. Bodrum İlçe Stadı’nda Cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak maç öncesinde Amedspor’un 21, Bodrumspor’un ise 17 puanı var. Karşılaşma her iki takım için de kritik önem taşıyor.

TİGRİS SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.