Amedspor’da büyük kriz

Amedspor’da büyük kriz
Aylardır para alamayan kulüp personeli işi bıraktı, kulüpte kahvaltı ve yemek çıkmıyor.

Aziz FİDANCI/ÖZEL HABER

Maddi sorunlardan dolayı idmana çıkmayan futbolcular, soruna çözüm bulunmaması halinde bu tavrı sürdürmeye kararlı. Takım, Perşembe günü deplasmanda yapılacak kupa maçına çıkamama tehlikesi yaşıyor. Teknik Sorumlu Sertaç Küçükbayrak,”Futbolcular ve personel sonuna kadar haklı. Ligde başarılı olmamıza rağmen maddi durumu en kötü takım durumundayız” dedi.

Personel ilk kez iş bıraktı

2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve geride kalan 4 haftada 6 puan toplayan Amedspor’da devam eden maddi sorunlar büyük bir krize ve kulüp tarihinde örneği yaşanmayan bir eyleme dönüştü. Aylardır maaş ve para alamayan, bundan dolayı büyük mağduriyet yaşayan kulüp çalışanları, ilk kez iş bıraktı. Bundan dolayı kulüpte kahvaltı ve yemek çıkmıyor, takıma ve futbolculara yönelik hizmetler yapılmıyor.

Aynı şekilde aylardır para alamayan futbolcular da hem kendi haklarını savunmak ve seslerini duyurmak hem de personelin iş bırakma eylemine destek vermek için iki gündür idmana çıkmıyor.

Deplasman giderleri bile muamma

Sorunların çözülmemesi halinde eylemlere devam edeceklerini belirten futbolcular, bu konuda kararlı olduklarını dile getiriyor. Bu yüzden Perşembe günü Balıkesirspor’la deplasmanda oynanacak kupa maçı öncesinde büyük bir belirsizlik var. Uçak biletlerinin alınmadığı ve takımın kalacağı otelin belirlenmediği belirtiliyor. Kafile bugün Balıkesir’e gitmediği takdirde takım yarınki maça çıkamayacağı gibi kupadan da bir yıl men cezası alacak.

amedspor’da-buyuk-kriz-(3).jpg

Spor kamuoyu yaşananlardan rahatsız

Bu maçın ardında Pazar günü yine deplasmanda ligde Utaş Uşakspor’la karşılaşacak olan Amedspor’un bu maça nasıl ve nerede hazırlanacağı, bu deplasmanın giderlerinin nasıl karşılanacağı da bilinmiyor.

Kulüpte bunlar yaşanırken, maddi sorunlarla ve krizlerle  gündeme gelmenin Amedspor’a yakışmadığını belirten spor kamuoyu,”yönetim ya bu işe çözüm bulsun,ya da görevi bıraksın ve sorunları çözebilecek güce sahip yönetim gelsin” diyor.

“DTSO yönetim çalışması yapıyor” iddiası

Geçen sezon sağladığı maddi imkanlarla takımın ligde kalmasını sağlayan ve bu yıl da TFF’ye ödeme yaparak kapalı olan transfer tahtasını açan DTSO’nun iş adamlarından oluşacak bir yönetim oluşturmak için çalışma yaptığı belirtiliyor. Oluşacak yönetime kent yöneticilerinin de destek sözü verdiği kulislerde konuşuluyor. DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve oda yönetiminin bazı iş adamlarıyla görüşerek oda destekli yönetim için çaba harcadığı dile getiriliyor.

“Kimsenin dayanacak gücü kalmadı”

Futbolcular ve personelin dayanacak gücünün kalmadığını,şu an maddi olarak ligde en kötü konumda bulunan takım olduklarını belirten teknik sorumlu Sertaç Küçükbayrak,net mesajlar verdi. Küçükbayrak,”Bu çocuklar aylardır para almamalarına rağmen canla başla mücadele ediyor. Maddi olarak ligde en kötü konumda olan takım biziz ama başarı olarak bizden çok daha iyi durumda olan takımların üzerindeyiz. Futbolcular ve personel de sonuçta insan, hepsi ekmeğini bu işten kazanıyor. Aylardır para almayan bu insanlar nasıl sahaya motive olacak,nasıl kulüpte hizmet yapacak?.Bunların aileleri nasıl geçiniyor?.Bunları hiç düşünen var mı?.

“Kulüp sahipsiz durumda”

Bu tablo 2 milyonluk kente yakışmıyor. Futbolcular ve personel son derece iyi niyetli, özverili. Emeklerinin karşılığı verilmeli. Kulüp şu anda sahipsiz durumda. İşimizi yapamıyoruz. Her gün,her dakika sorunlarla boğuşuyoruz. İki gün sonra kupa, beş gün sonra lig maçı var deplasmanda ama biz takım olarak başka işlerle uğraşıyoruz. Bu kulübü ve kenti düşünmek sadece bu futbolcu grubunun sorunu değil, herkes görevini yapmalıdır. Madem başarı istiyoruz, kulübü seviyoruz o zaman görevimizi hep beraber yapalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.