Amedspor’da ekonomik kriz pik noktasında

Amedspor’da ekonomik kriz pik noktasında
Amedspor’un ligdeki durumunu ve yaşadığı ekonomik sorunları değerlendiren kulüp Başkanı Metin Kılavuz,Amedspor zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldi. Bugün bu zorlu süreçlerin krizsel anlamada belki de pik noktasını yaşıyor” dedi.

Ali Abbas Yılmaz /Özel

Hazırlıklarımız sürüyor

TİGRİS HABER - Pandemi sürecinde maçların oynanmasını doğru bulmadıklarını belirten Amedspor Başkanı Metin Kılavuz, şöyle konuştu: “İnsan sağlığını esas aldığımız zaman bırakın futbol oynamayı o sıcaklarda gölgede bile insanların ne tür sıkıntılar yaşadıklarını çok iyi biliyoruz. Umarız ve dileriz federasyon bir kez daha Kulüpler Birliği’nin daha öncesinden alıp kendilerine ifade ettikleri ve yüzde 90 kulübün görüşü çerçevesinde oynanmama yönünde bir karar alır. Tabii biz ligler oynanacakmış gibi tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz.”

Amasız, şartsız Amedspor’un yanında olmalıyız

Amedspor’un yaşadığı sorunları aşması noktasında umutlu olduklarını dile getiren Kılavuz, “Eğer Amedspor’u geleceğe taşıyacaksak herkesin amasız, fakatsız, şartsız sahip çıkması gerekiyor. Taraftarlarımızla, gönüldaşlarımızla herkesin takımın yanında durması gerekiyor” çağrısını yineledi.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, takımın ligdeki durumu, ekonomik sıkıntılar ve pandemi sürecinde maçların oynanmasına ilişkin Tigris Haber’e değerlendirmelerde bulundu.

‘Kulübümüz maçlar oynanacakmış gibi hazırlıklarını sürdürüyor’

Pandemi sürecinde maçların oynanmasını doğru bulmadıklarını belirten AmedsporBaşkanı Metin Kılavuz, şöyle konuştu: “18 Temmuz’da maçların oynanacağı söylendi. Her şeyden önce bu kararı doğru bulmuyoruz. İnsan sağlığını esas aldığımız zaman bırakın futbol oynamayı o sıcaklarda gölgede bile insanların ne tür sıkıntılar yaşadıklarını çok iyi biliyoruz. Umarız ve dileriz federasyon bir kez daha Kulüpler Birliği’nin daha öncesinden alıp kendilerine ifade ettikleri ve yüzde 90 kulübün görüşü çerçevesinde oynanmama yönünde bir karar alır. Tabii biz ligler oynanacakmış gibi tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Zorlu bir süreç, bu sıcaklarda idmanından tutun, futbolcuların ruhsal durumuna kadar her şey performansı etkiliyor. Böyle bir süreçte bir futbolcudan bir bütün olarak nasıl bir performans beklenebilir ki? Tabii ki futbolcularımız işleri gereği bu sıcakta idmanlara katılıyorlar. Yalnız hayatın olağan akışına ters bir karar verildi. Bu iş gerçekten akıl tutulması. Kulübümüz de maçlar oynanacakmış gibi hazırlıklarını sürdürüyor.”

‘Ekonomik sorunların bir kısmını aştık’

Kulübün uzunca bir süredir yaşadığı ekonomik sorunlara değinen Kılavuz, şunları söyledi: “Amedspor’un süreç içerisinde aldığı ekonomik darbelerin sonucu olarak bugün ciddi bir ekonomik sorun yaşadığını herkes biliyor. Tabii bu süreçlere kayyum sürecinin de dahil olması ve sonrasında da korona sürecinin de eklenmesiyle birlikte söz konusu ekonomik sorunlar daha da derinleşti. Bu süreci mevcut yönetimdeki belli sayıdaki arkadaşlarla aşmaya çalışıyoruz. Bu çabalar kısmi de olsa sonuç verdi ve ekonomik sorunların bir kısmını da aştık.”

‘Amedspor, zorlu süreçlerin krizsel anlamada pik noktasını yaşıyor’

Amedspor’un içinde bulunduğu tüm olumsuz koşullar rağmen yaşanan sorunların üstesinden gelinebilmesi için dayanışmanın önemine vurgu yapan Kılavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amedspor zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldi. Bugün bu zorlu süreçlerin krizsel anlamada belki de pik noktasını yaşıyor. Sezon başında da ifade etmiştim, yani sorumluluktan kaçma anlamında söylemiyorum. Amedspor’un içerisinde bulunduğu sürecin,sadece bir kulüp başkanının bir yönetim kurulunun üstesinden gelebileceği süreçler olmadığını bir kez daha ifade etmek isterim. Eğer Amedspor’u geleceğe taşıyacaksak herkesin amasız, fakatsız, şartsız sahip çıkması gerekiyor. Taraftarlarımızla, gönüldaşlarımızlaherkesin takımın yanında durması gerekiyor.”

‘Umutluyuz, ne pahasına olursa olsun bu zorlu süreci atlatacağız’

Başkan Kılavuz, kulübün ligdeki durumuna ilişkin olarak ise şunları ifade etti: “Evet, şuan kulüp olarak sportif anlamda iyi bir yerde değiliz ama bu kulüp ne pahasına olursa olsun umutluyuz ve gerekeni yapacağız. Futbolcularımızla, yönetimimizle, taraftarlarımızla bir bütün olarak bu zorlu süreci atlatacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum