Amedspor’da yüzler gülüyor

Amedspor’da yüzler gülüyor
Yıllar sonra iyi bir hava yakalayan Amedspor, zaman zaman yaşadığı olumsuzluklara rağmen Diyarbakır spor camiasında heyecan yaratmış durumda.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Yıllar sonra iyi bir hava yakalayan Amedspor, zaman zaman yaşadığı olumsuzluklara rağmen Diyarbakır spor camiasında heyecan yaratmış durumda. Puan cetvelinde ikinci sıraya kadar yükselen takımın sezonun ilk yarısında kalan 3 maçta iyi sonuçlar alması halinde ikinci yarıda yapılacak takviyelerle ikinci yarıda zirve yarışı içerisinde olması bekleniyor.

2.Lig Beyaz Grup’ta 16 haftası geride kalan ligde 14 maçta 7 galibiyet,3 beraberlik ve 4 yenilgi alan Amedspor, hanesine yazdırdığı 24 puanla ikinci sırada yer alıyor. Lider Pendikspor’un 9 puan gerisinde yer alan takımın şampiyonluk şansı kolay değil ancak Play-Off’a kalma ihtimali bir hayli yüksek.

Amedspor, sezon başından bu yana iki kez teknik direktör değişikliğine gitti. 9 maçta 17 puan toplayan Mesut Toros’la yollarını ayıran yönetim, geçen sezon takımı çalıştıran ve son 6 hafta öncesinde ayrılmış olan Aykan Atik’i göreve getirdi. Atik, 1’i kupa ve 5’i lig olmak üzere 6 maçta 2 galibiyet,1 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 7 puan toplayabildi.

Yenilginin izleri silindi

Son olarak sezona büyük umutlarla başlayan, yaptığı yatırım ve flaş transferlerle ligin favorileri arasında gösterilen Tarsus İdman Yurdu’nu güzel bir futbolla 1-0 mağlup eden Amedspor, geçen hafta Erzincan’da yaşadığı takım içi sorunlar ve ağır yenilginin izlerini sildi. Futbolcular ve taraftarlar arasındaki bütünleşme anlamlı görüntüler oluşturdu.

Yıllar sonra yakalanan bir heyecan var

Sezonun ilk yarısının tamamlanmasına 3 hafta kalırken, Amedspor sırasıyla deplasmanda Isparta 32Spor, kendi sahasında Akhisarspor ve deplasmanda Pendikspor’la karşılaşarak devre arasına girecek. Bu maçlarda iyi sonuçlar alarak zirve iddiasını güçlü şekilde ikinci yarıya taşımak istiyor.

Takımın yıllar sonra iyi bir ivme yakalaması kentte derin heyecan yaratmış durumda. Taraftarlar, takımın en azından Play-Off’a kalacağına ve Diyarbakır’a 1.Lig’e yükselme heyecanı yaşatacağına inanıyor.

Taraftarları tedirgin eden takım içi olaylar

Taraftarları ve camiayı tedirgin eden tek olay ise takım içerisinde yaşanan sorunlar. Futbolcular arasında gruplaşma ve huzursuzluk olduğu sezon başından beri konuşuluyor. Teknik Direktör Mesut Toros’la yolların ayrılmasında da bunun etkili olduğu ifade ediliyor.

Anagold 24Erzincanspor’la oynanan maçta futbolcular arasında kavga çıkması büyük tepkilere yol açmış ve daha sonra yönetim kurulu olaya karışan Mehmet Sıddık İstemi, Muhlis İstemi ve Kurtuluş Yurt başta olmak üzere birçok futbolcuyu süresiz kadro dışı bırakmıştı.

Taraftarlar, yıllar sonra kentte bu kadar heyecan oluşmuş iken Amedspor’un takım içi sorunlarla gündeme gelerek yara almasını istemiyor. “Amedspor’un rakibi kendisidir” diyen taraftarlar, yönetimin takım içerisinde huzuru sağlamasını istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.