Amedsporlu futbolcuların gol sevinci ne anlam taşıyor?

Amedsporlu futbolcuların gol sevinci ne anlam taşıyor?
Amedsporlu Berk İsmail Ünsal ve takım arkadaşlarının sevinirken yaptıkları işaret, yeşil kırmızılı taraftarlar arasında büyük sevinç yaratırken, ne olduğu konusunda da kafalarda soru işareti yarattı.

Şehmus Kızılaslan - Özel

TİGRİS HABER - Türkiye 2'nci Lig Kırmızı Grup Lideri Amedspor, muhteşem taraftarları önünde konuk ettiği, İnegölspor karşılaşmasında 2'nci golü sonrası Berk İsmail Ünsal ve takım arkadaşlarının sevinirken yaptıkları işaret, yeşil kırmızılı taraftarlar arasında büyük sevinç yaratırken, ne olduğu konusunda da kafalarda soru işareti yarattı.

Daha önceki maçlarda da gol sonrası yaşanan sevinç sırasında benzer şekilde sevinen Amedsporlu futbolcuların, taraftarlar arasında coşkulu sevinç yaratan bu işaretinin ne anlama geldiğini araştırdık.

Amedspor'un gladyatörleri

Amedspor İnegölspor'u 5-2 yendiği karşılaşmada, Mert Çapar'ın attığı gol sonrası Berk İsmail Ünsal, Çektar Orhan ve Batuhan Tur, sahanın uzak köşesinde bir araya gelerek gazetecilere, kendilerine has sevinç gösterisi yaptı. İşaret ve baş parmaklarını yüzüne götürüp diğer elinin aynı parmaklarıyla iç içe geçirerek, gözleri açık bırakacak şekilde yapılan işaretin, gladyatörlerin arenada ölümüne çarpıştığı sırada taktıkları maske olduğu öğrenildi. Berk İsmail Ünsal, Çekdar Orhan ve Batuhan Tur da yaptıkları işaretle, Amedspor'un yeşil sahalardaki gladyatörleri olduğu mesajını veriyor. Yeşil kırmızılı futbolcuların kendilerine özel olarak yarattıkları bu sevinç gösterisi, taraftarlar arasında da çok sevilen ve sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Savaş maskeli gladyatörler

MÖ 264 yılında Eski Roma'da genellikle savaş esirleri ve kölelerden oluşturulan ve Romalı insanları eğlendirmek, Roma halkını askerliğe, dövüşlere ve olası savaşlara hazırlamak amacı ile halkın da izlediği bir arenada, birbirleri veya vahşi hayvanlarla dövüşmek zorunda bırakılan kölelere gladyatör deniyordu. Gladyatörlerin arenada kılıçla çarpıştıklarında çeşitli şekillerde bir çok maske takıyordu. Bu maskelerden biri de ağız, burun ve çene kemiğini koruyan ancak yüzü açıkta bırakan biri olduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum