Amedspor’un gözü bu davada

Amedspor’un gözü bu davada
Amedspor, PFDK’nın adli rapora dayanarak ömür boyu men cezası verdiği Mansur Çalar için Tahkim Kurulu’na duruşmalı savunma talebinde bulundu. Kesici alet olmadığını belirten hakem ve temsilci raporlarına dayanarak savunma hazırlayan hukukçular, cezanın düzeltilmesini talep edecek.

Tigris Haber- Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Sakaryaspor maçında rakip takım sporcularına yönelik saldırıları nedeniyle FDT'nin 4/2, 44/1-a ve 35/4. maddesi uyarınca 4 yıl müsabakalardan men ve 25.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, üç yılı aşan ceza bakımından FDT'NİN 95/1. maddesi uyarınca sürekli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına yönelik karar verdiği Mansur Çalar için Amedspor’un hukuk mücadelesi başlıyor. İlk iş olarak alanında uzman hukukçularla anlaşan Amedspor, Tahkim Kurulu’ndan duruşmalı savunma talebinde bulundu. Kulübü temsil edecek olan hukukçuların Mansur Çalar ile birlikte canlı savunma yapması bekleniyor.

Hakem ve temsilci raporlarında yok

PFDK, adli raporlara dayanarak olayda Mansur Çalar tarafından rakip takım futbolcularına yönelik kesici ve delici aletlerle saldırı yapıldığını ileri sürerek bu cezayı vermişti. Ancak hakem Ferhan Kestanlıoğlu ve temsilcilerin raporunda ise böyle bir olayın söz konusu olmadığı belirtiliyor. Ortaya çıkan ve sosyal medyada da paylaşılan hakem ve temsilci raporlarından sonra kulübün de bu raporları esas alarak savunma yapacağı öğrenildi. PFDK’nın verdiği cezanın adil ve hakkaniyetli olmadığına vurgu yapacak olan hukukçular kararın düzeltilmesini isteyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.