Amedspor’un sedye ekibine bir yıl stada giriş yasağı!

Amedspor’un sedye ekibine bir yıl stada giriş yasağı!
Amedspor, Düzcespor maçında sahada yaralanan Düzcesporlu futbolcuya müdahale eden sedye ekibine, 6222 sayılı kanun gerekçe gösterilerek bir yıl boyunca sahaya giriş yasağı konuldu.

TİGRİS HABER - Amedspor, 10 Eylül Pazar günü, Düzcespor ile Diyarbakır Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maç, 2-0 Amedspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet gerekçesiyle Amedspor’un sedye ekibine bir yıl boyunca stada giriş yasağı getirdi.

Amedspor Taraftarlar Derneği de konuya ilişkin açıklama yaptı. Olaya dair bilgi verilen açıklamada, “Düzcespor maçında rakip takım oyuncusunun kendini yere bırakmasının ardından alana giren sedye ekibi, oyuncuyu sedyeye alırken ayağını savurarak ekibi itmiştir. Ardından hakem gelip oyuncuya sarı kart vermiştir. Sedye ekibi işine devam edip oyuncuyu sedye ile saha dışına çıkarmıştır ve alanına geri dönmüştür. Stadyumda olan 20 bine yakın taraftar, TFF yetkilileri, takım yöneticileri, gözlemcilerin şahitliğinde yaşanan olaya TFF bile resmî olarak bir yaptırım vermemişken, Diyarbakır Emniyeti sedye ekibine stada giriş yasağı vermiştir” denildi.

Emniyetin tutumunu kabul etmediklerini dile getiren Amedspor Taraftarlar Derneği, emniyetin tutumunu kabul etmediklerine dikkat çekerek, “Bu tutumu kabul etmiyoruz ve bu karardan dönülmesini talep ediyoruz. Kulüp yönetimimiz ile de irtibatta olup bu durumun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Sedye Ekibinin yanındayız” dedi.

Amedspor sağlık ekibinde görev yapan bir kişinin ifadeye çağrıldığı, bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade vereceği belirtildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.