Aniko, insanlara sarılarak geçimini sağlıyor

Aniko, insanlara sarılarak geçimini sağlıyor
Anikó Rose, 'dokunma eyleminin' zihinsel sağlıklarıyla mücadele edenlere yardımcı olabileceğini söylüyor ve sakinleştirici kucaklamaları için saatlerce ücret alıyor ve rolünü 'ödüllendirici' olarak tanımlıyor.

TİGRİS HABER - 42 yaşındaki kadın, "dokunma eyleminin" stres, yalnızlık ve travma gibi zihinsel sağlık sorunlarıyla mücadele edenlere yardımcı olabileceğini söylüyor.

Aniko'ya göre iyi bir kucaklaşma, sinir sisteminin sakinleşmesini sağlayan mutluluk hormonlarının salgılanmasını sağlıyor. Sarılma uzmanının bahsettiği "mutluluk hormonu", sevgi ve koruma duygularını tetiklediği için genellikle "aşk ilacı" olarak adlandırılan oksitosindir.

Manchester'dan Aniko ayrıca kucaklaşma seansının stres seviyelerini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmış dopamin ve serotonini taklit ettiğini söylüyor. Seanslar genellikle bir saat sürmektedir...
Şöyle söyledi: "Bu çok ödüllendirici bir iş; bu yüzden bunu yapıyorum. Dokunmanın sakinleştirici bir etkisi vardır, ister sarılmak ister el ele tutuşmak olsun. Bu sakinleştirici etki nedeniyle dokunma aynı zamanda kalp atış hızını ve kan basıncını düşürebilir, depresyonu ve kaygıyı azaltabilir ve acıyı hafifletir."

Profesyonel bir kucaklayıcı, sarılmayla stresi azaltmak için yabancılardan saat başına 70 £ ücret alıyor. Aniko Rose bunu üç yılı aşkın süredir yapıyor.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.