Ankara-Diyarbakır ilk turistik tren seferi bugün başlıyor

Ankara-Diyarbakır ilk turistik tren seferi bugün başlıyor
 Özel Haber
Bölge turizminin canlanması ve bölgeye daha çok turist çekmek amacıyla Devlet Demiryolları'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik ilk turistik tren seferi bugün başlıyor. Ankara'dan Diyarbakır'a gelecek tren saat 15.55'te hareket edecek.

Mehmet TÜRK - Özel Haber

TİGRİS HABER - Devlet Demiryolları resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Ankara-Diyarbakır-Ankara turistik treninin ilk seferini bugün yapılacağı belirtilerek, "TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre; Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te ilk seferini gerçekleştirecektir.

ilk-turistik-tren-seferi-bugun-3.jpeg

Turistik tren, 19.04.2024-14.06.2024 tarihleri arasında her Cuma Ankara’dan 15:55’de hareket edecek, gezi amaçlı Malatya’da 3 saatlik duruş yapacaktır. 21.04.2024-16.06.2024 arasında her Pazar Diyarbakır’dan 12:00’da hareket edecek, gezi amaçlı Yolçatı’da (Elazığ) 4 saat, Kayseri’de 3 saat duruş yapacaktır. Bilet satışlarının üst sınır olmaksızın grup taşımalarına da açık olacak şekilde tüm satış kanallarından yapılabilecektir" denildi.

ilk-turistik-tren-seferi-bugun-4.jpeg

İndirim ve ücretsiz yolcu olmayacak

Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu seferlerde, indirim ve ücretsiz statüsündeki tarifelerin geçersit olacağı belirtilerek, "Tren, Kamu Hizmet Yükümlülüğü kapsamında olmadığından ve "özel tarifeli tren" statüsünde olduğundan diğer tarifeli trenlerde uygulanılan ücretsiz taşıma tarifeleri (engelli, gazi, devlet sporcusu vb.) ile ticari indirim tarifelerinin (genç, öğretmen, 65 yaş vb.) uygulanmayacaktır.

ilk-turistik-tren-seferi-bugun-6.jpeg

Trenlerin çalışacağı parkurlar dâhilinde Abonmanlığı bulunan yolcuların, abonman hakkı ile seyahatine müsaade edilmeyecektir. Bu trenler için satışı yapılan biletlerde Yolcu Tarifesinde belirtilen mevcut tarife, açık bilet, iade ve değişiklik kuralları geçerli olacaktır. Detaylı bilgiye https://www.tcddtasimacilik.gov.tr/tr/turistik/detay/4 linkinden ulaşabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

Ankara-Diyarbakır-Ankara parkurunda çalıştırılacak turistik tren;

9.04.2024-14.06.2024 arasında her Cuma Ankara’dan 15:55’de hareket edecek, gezi amaçlı Malatya’da 3 saatlik duruş yapacaktır. Diyarbakır varış saati 15:46.

21.04.2024-16.06.2024 arasında her Pazar Diyarbakır’dan 12:00’da hareket edecek, gezi amaçlı Yolçatı’ da 4 saat, Kayseri’de 3 saat duruş yapacaktır. Ankara varış saati 17:11

Buna göre turistik tren bilet fiyatları ise şöyle;

Ankara-Diyarbakır yataklı kabin gidiş (iki kişi) 9000-TL

Diyarbakır-Ankara yataklı kabin gidiş (iki kişi) 8000-TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.