Ankara Valiliği: Kürtçe müzik değil, ezan okunurken tartışma başladı

Ankara Valiliği: Kürtçe müzik değil, ezan okunurken tartışma başladı
Ankara Valiliği, Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilen Barış Çakan olayına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, olayın Kürtçe müzikten kaynaklanmadığı, ezan okunması nedeniyle tartışmanın çıktığını açıkladı.

TİGRİS HABER  - Ankara’da üç kişinin saldırısına uğrayan 20 yaşındaki Barış Çakan, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edildi. Konuyla ilgili Ankara Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Anakara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “31. 05. 2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri hususunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B.A alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir. Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikardır”  ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.