Anket: Demirtaş’ın oyu yüzde 7 arttı

Anket: Demirtaş’ın oyu yüzde 7 arttı
Metropoll Araştırma’nın yaptığı ankete göre, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın oyları yüzde 7 artarak, yüzde 15,2’ye yükseldi. Demirtaş en yüksek oy alan adaylar arasında 3’üncü sırada yer aldı.

TİGRİS HABER - Metropol Araştırma Kurucusu Özer Sencar anket sonuçlarını resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yapılan ankette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 40.1 oy ile birinci sırada yer aldı. Erdoğan’ı yüzde 30.2 ile Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 15.2 ile Selahattin Demirtaş izledi. 2018 seçimlerinde yüzde 8 alan Demirtaş'ın oyunu cezaevindeyken yüzde 7 artırması dikkat çekti. Yüzde 10.5’lik bir kesim “protesto oy” cevabını verirken yüzde 3.3’lük bir kısım ise “kararsızım” yanıtını verdi. Fikrini belirtmeyen vatandaşlar ise yüzde 0.7 oranını oluşturdu. CHP'li seçmenin yüzde 80'i genel başkanlarını Cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşımak istediğini belirtti. CHP'lilerin yüzde 9'u ise Demirtaş'a destek verdi. Erdoğan'a oy vereceğini söyleyen CHP'lilerin oranı ise 4.6'da kaldı.

MHP'den Demirtaş'a oy

MHP'ye oy verenler ise yüzde 84 oranında Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini belirtti. MHP'lilerin yüzde 8.4'ünün ise Demirtaş'ı desteklemesi anket verilerinin en dikkat çekici sonuçlarından biri oldu.  İYİ Partililer, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 60.3 oranında Kılıçdaroğlu'na, İYİ Parti'ye oy verenlerin yüzde 11.8'i Erdoğan’a, yüzde 9.5'i Demirtaş’ı destekleyeceğini açıkladı. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.