Anlı: 4 bin 200 aile başvurdu

Anlı: 4 bin 200 aile başvurdu
Anlı: 4 bin 200 aile başvurdu...

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Suriçi’nde yaşayan binlerce insanın yerini terk etmek zorunda kaldığını, 4 bin 200 ailenin belediyeye başvurduğunu belirterek, “Hepimiz birlikte hareket edersek bu zor günlerin üstesinden gelebiliriz.” dedi.

 

İbni Haldun’un “coğrafya kaderdir” sözlerine atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, Mezopotamya coğrafyasına biçilen rol ve yaşam tarzına razı olmadıklarını söyledi. Ankara’da yaşanan patlamadan dolayı yaşamını yitirenlerin acısını paylaştığını ifade eden Anlı, gözyaşının ortak olduğunu, bu sebeple Diyarbakır’da, Silopi’de ve Cizre’deki tüm annelerin acısını paylaştıklarını söyledi. Bu coğrafyada sorunların şiddetle çözülemeyeceğini ve insanların ölümüyle geleceğin oluşturulamayacağını vurgulayan Anlı, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünün bugün pratikleşmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır tüm dışlanmışların kenti

Diyarbakır’ın ticari potansiyelini tarihsel bağlamda ele alarak değerlendiren Anlı, kentin bölgenin en önemli ticaret merkezi olduğunu ve birçok yerleşim alanın buradan beslendiğini belirtti. Kentin dışlanmış tüm kimliklerin kenti olduğunu söyleyen Anlı, geleceğin bunun üzerine inşa edilmesi halinde sağlıklı bir toplumun ortaya çıkacağını dile getirdi.

4 bin 200 aile belediyeye başvurdu

Anlı, Tahir Elçi’nin katledildiğini, 1 milyon 750 bin nüfuslu kentin abluka altında olduğunu, esnafın 78 gündür iş yapamadığını ve Suriçi’nde yaşayan binlerce insanın evini terk ederek kentin diğer mahallelerine yerleşmek zorunda kaldığını ifade etti. Sur’dan göç etmek zorundan kalan 4 bin 200 ailenin belediyeye başvurduğunu kaydeden Anlı, “Biz bu olumsuz durumu aşmalıyız. Hepimiz birlikte hareket ederek bu durumun, bu zor günlerin üstesinden gelebiliriz.” dedi. Akıl tutulmasına son verilmesini, herkesin barıştan ve dostluktan yana tavır alması gerektiğini vurgulayan Anlı, “başka şehir bulamazsın, bu şehir arkadan gelecektir” şiirinin dizeleriyle konuşmasıyla tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından DİSİAD İstişare Toplantısı, devam etti.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.