Anne babasından dolayı ataması yapılmadı

Anne babasından dolayı ataması yapılmadı
Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) geçerek sağlık teknikeri olarak atanmaya hak kazanan bir kişi, anne ve babasının "siyasi faaliyetlerde bulunduğu"nun ortaya çıkması nedeniyle ataması yapılmadı.

Tigris Haber- Kararda, 'Davacı hakkında her hangi bir bilgiye rastlanılmadığı ancak kişinin içinde bulunduğu ortamın da dikkate alınması gerektiği' öne sürülerek atamasının yapılamayacağı savunuldu.

Kararda, söz konusu kişinin babasının KESK'e bağlı Haber -Sen'in sekreteri, annesinin de AB ile katılım ortaklığı belgesinde Kürt sorununun çözümümün yer almasını isteyen mektupları Meclis'e gönderen DEHAP kadın kolları arasında yer aldığının tespit edildiği için atamasının yapılmadığı belirtildi.

Adı açıklanmayan kişi, atamasının yapılmaması üzerine İdare Mahkemesinde dava açtı. Mahkeme Sağlık Bakanlığı Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Komisyonu'nun gerekçesini esas alarak davanın reddine karar verdi.

Kararda, davacının güvenlik soruşturması ve arşiv kaydının temiz çıktığı ancak "kişinin içinde bulunduğu ortamın da dikkate alınması gerektiği" öne sürülerek atamasının yapılamayacağı savunuldu.

Kararı, Avukat Mahsuni Karaman Twitter hesabından "Bu, zaytung haberi değil, keşke olaydı ama. Maalesef İdare Mahkemesi kararı ve çok korkunç. Çılgınlık bu. Engizisyona doğru hızla yol alıyoruz" notu ile paylaştı. (Kaynak: Artıgerçek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.