Anne Demirtaş: Bunlar neyi paylaşamıyorlar

Anne Demirtaş: Bunlar neyi paylaşamıyorlar
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, “Benim oğlum terörist değil. Ben oğlumun arkasındayım, sevdikleri arkasındadır. Ben bilmiyorum bunlar neyi paylaşamıyorlar” dedi.

TİGRİS HABER - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararının yankıları sürüyor. AİHM kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararın hukuki değil siyasi olduğunu söylemişti.

AİHM’in Demirtaş kararıyla ilgili tartışmalar devam ederken anne Sadiye Demirtaş, Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Küçükken çocuklarını haram yememeleri konusunda hep tembihlediğini belirten Sadiye Demirtaş şunları söyledi, “Benim çocuklarım ‘terörist’ değil. Oğlum terörist olsaydı Milletvekili yada Cumhurbaşkanı adayı olabilir miydi?. Benim oğlum mecliste milletin hakkını savundu. Gece yarısı yataktan alıp götürdüler. Binlerce kişi cezaevinde. Ben oğlumun arkasındayım, sevdikleri arkasındadır. Ben bilmiyorum bunlar neyi paylaşamıyorlar. Bu dünya büyüktür, Allah’ın kulu çoktur. Ben anlamadım bu nedir. AİHM kararı uygulanmazsa Türkiye, Avrupa birliğine nasıl girecek. Sayın Erdoğan ile Bahçeli salgın öncesi af için bir araya geldiler. Çok umutlandık ama af sadece katillere, hırsızlara, uyuşturucu satıcılarına çıktı. Bir tane siyasetçiyi çıkarmadılar. Ameliyatımdan dolayı iki yıldır oğlumu göremiyorum. Bu yaşadıklarımı öyle kolay mı sanıyorsunuz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.