Anne Gülsüm Elvan oğlu için Kürtçe ağıt yaktı

Anne Gülsüm Elvan oğlu için Kürtçe ağıt yaktı
Berkin Elvan'ın Feriköy mezarlığındaki defin işlemi sırasında Kürtçe ağıt yakan anne Gülsüm Elvan ve diğer yakınları fenalık geçirdi. Berkin’in mezarına ise bilyeleri ve karanfiller bırakıldı.

İSTANBUL Okmeydanı Cemevi’nde yapılan dini törenin ardından Berkin Elvan'ın cenazesi defnedilmek üzere Feriköy Mezarlığı'na doğru kitlesel olarak kortej halinde yola çıkarıldı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren yürüyüşün ardından kortej mezarlığa ulaşırken, binlerce kişi de cenazenin getirilmesini mezarlıkta bekledi. Elvan için hazırlanan mezarın içine karanfiller ve bilyeleri bırakıldı. Berkin’in omuzlar üstündeki cenazesinin mezarlık girişine getirilmesi sırasında "Rahat uyu Berkin, orada ölüm yok" sloganı atıldı. Cenaze yaklaşınca atılan sloganlar yerini sessizliğe bıraktı. 


Cenazenin mezarlığa gelişi sonrası helallik alındıktan sonra gözyaşları içinde toprağa verildi. Oğlunun toprağa verilişi sırasında Pınar Aydınlar'ın teskin etmeye çalıştığı anne Gülsüm Elvan, Kürtçe ağıt yaktı. Ağıt yaktığı esnada anne Gülsüm Elvan ve bazı yakınları baygınlık geçirdi. Anne Elvan kenara alınıp, müdahalede bulunulurken, fenalık geçiren bazı aile yakınları ise hastanelere kaldırıldı. 

Toprağa verilen Berkin için mezarı başında saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından hoparlörden Dersim bölgesine ait ağıt dinletildi. Hemen ardından da "Büyü" şarkısı mezar başında seslendirildi. Tören Berkin’in kabrine karanfillerin bırakılması ile sona erdi.

anne-gulsum-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.