Anne sütünün faydaları

Anne sütünün faydaları
 Özel Haber
Hazırlama derdi, ısıtma derdi olmayan mucize besin “anne sütü”nün faydaları saymakla bitmez. Anne sütü bebeklerin ilk 6 ay ihtiyacı olan tüm besinleri içeren, mükemmel bir besin kaynağıdır.

TİGRİS HABER - Hazırlama derdi, ısıtma derdi olmayan mucize besin “anne sütü”nün faydaları saymakla bitmez. Anne sütü bebeklerin ilk 6 ay ihtiyacı olan tüm besinleri içeren, mükemmel bir besin kaynağıdır. Anne sütü, bebeklerin büyüme ve gelişimi için gerekli olan protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri içerir. Ayrıca, bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antikorlar ve diğer koruyucu maddeler de içerir. Bu antikorlar bebeğinizi birçok hastalıktan korur.

Uzmanlara göre bebeğinizin sağlığı için anne sütünün faydaları:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Anne sütü, bebeklerin enfeksiyonlara karşı korunmasına yardımcı olan antikorlar ve diğer koruyucu maddeler içerir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, ishal, solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, menenjit gibi enfeksiyonlar daha az görülür.
  • Beyin gelişimini destekler. Anne sütü, bebeklerin beyin gelişimi için gerekli olan besinleri içerir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, beyin gelişimi daha iyi olur.
  • Diş ve kemik gelişimini destekler. Anne sütü, bebeklerin diş ve kemik gelişimi için gerekli olan kalsiyum ve fosfor gibi mineralleri içerir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, diş ve kemik gelişimi daha iyi olur.
  • Alerji riskini azaltır. Anne sütü, bebeklerde alerji riskini azaltır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, astım, egzama, alerjik rinit gibi alerjik hastalıklar daha az görülür.
  • Obezite riskini azaltır. Anne sütü, bebeklerde obezite riskini azaltır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, ileri yaşlarda obezite görülme riski daha düşüktür.
  • Daha iyi ruhsal gelişim sağlar. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, daha iyi ruhsal gelişim görülür. Anne sütü, bebeklerin anne ile olan bağını güçlendirmeye yardımcı olur.

Anne sütü, bebeklerin ve annelerin sağlığı için en iyi besin kaynağıdır.Uzmanlara göre anneler, bebeklerini mümkün olduğunca uzun süre anne sütü ile beslemeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.