AP Türkiye Raportörü Piri'den Demirtaş ve Türk ailesine ziyaret

AP Türkiye Raportörü Piri'den Demirtaş ve Türk ailesine ziyaret
Edirne Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, AP Türkiye Raportörü Kati Piri’nin Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi.

Edirne Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, AP Türkiye Raportörü Kati Piri’nin Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi. Piri ziyaretinin önemli olduğunu dile getiren Karaman, “Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerini yerine getirmesi Demirtaş’a tek değil, herkese yansır” dedi.

HDP'nin tutuklu önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı ziyaret etti. Piri, "Demirtaş'ın serbest kalması için girişimlerde bulunacağız" dedi. 2018 Türkiye raporunun hazırlanması kapsamında Türkiye'de siyasi çevrelere ziyarette bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri başkanlığındaki heyet, Diyarbakır'da Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı ziyaret etti. Piri, Başak Demirtaş ve Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman tarafından karşılandı. Demirtaş'ın cezaevinde çizdiği at resminin basılı olduğu tişörtleri giyen Piri ve Başak Demirtaş, ziyareti sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Kati Piri, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, "Başak Demirtaş'ın evinde sıcak ve samimi bir karşılama. Aile ve avukatların bir arada bulunduğu çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Avrupa Parlamentosu, AİHM'in Demirtaş'ın serbest bırakılması için acil olarak karar vermesi yönünde girişimlerde bulunacağız" mesajı verdi.

Türkiye’nin atacağı adımlar önemli

Ziyarette bulunan Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman görüşmenin detaylarına ilişkin Tigris Haber’e konuştu. Karaman, “Basına kapalı ve özel bir sohbetti. Dayanışma için geldi. Bu dayanışmayı fiiliyatta göstermeleri yönünde taleplerimiz oldu. Bu ziyaret sadece Demirtaş davasıyla ilgili değil. Kati Piri Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü. AB’nin Türkiye ile olan ilişkilerinde önemli kilit bir konuma sahip. Yakın zamanda Türkiye ile ilgili raporu da çıkar. Tek dileğimiz ve umudumuz Demirtaş ile birlikte Türkiye’deki bu yargının bağımsızlık sorununu çözmesidir. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile yaklaşık 50 yıldır giriştiği bu süreçte en nihayetinde taçlandırmasıdır. İnşallah gelişi hayırlı olur. Türkiye’nin de gündeminde bu var. Bundan iki üç ay önce 4 bakan ‘Avrupa Birliği ile ilişkilerin yeniden başlatılması’ için ortak açıklama yapmıştı. O 4 bakan 11 Aralık tarihine kadar süre vermişti. Bunların hepsi iyi şeyler. Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerini yerine getirmesi herkese yansır. Bu gelişmeler Demirtaş’a da yansır, gazetecilere yansır, öğrencilere ve bu konuda mağdur olan herkesime yansır. Bütün bu yansımalar Demirtaş’ın özgürlüğünü sağlar mı? Bunu bilmiyoruz. Sonuçta bunlar Avrupa Birliğinin temsilcileri. Hukukta belirleyici olan bizatihi Türkiye’nin atacağı adımlara bağlıdır. Belirleyeci olan kendi özgücümüzdür” dedi.

Ahmet Türk’e ziyaret

Bu görüşmenin ardından Piri, Mardin’e geçti. Piri burada görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile bir araya gelecek.

Öte yandan Piri'nin, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek istediği ancak bu talebine yanıt verilmediği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.