Aracınızı karlı havalara hazırlayın

Aracınızı karlı havalara hazırlayın
Yağış sonrası kayganlaşan yol, sis sebebiyle azalan görüş mesafesi veya bakımsızlık yüzünden arızalanan araçlar, kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatıyor.


Haber merkezi-  Kış aylarında meydana gelen araç arızaları ve kazalara karşı alınabilecek önlemler konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, yağışlarda kayganlaşan yol kadar kış lastiğinden antifrizine, takip mesafesinden frenlemeye kadar birçok unsurun kazalara sebebiyet verdiğini söyledi. Havaların soğuması ile beraber kazaların da arttığını belirten uzmanlar, alnacak ufuk tedbirlerle bu kazaları asgariye indirmenin mümkün olduğunu söyledi. 
Uygun lastik kullanılmadığı durumlarda aracın yol tutuşu, fren mesafesi ve hızının etkilenebileceğini belirten tamir ustası Cüneyt Ok, “Kış lastiğinden takılmış bir aracın dahi,  lastik diş derinliği kontrol edilmeli ve gerekli durumlarda değiştirilmelidir. Kış aylarında radyatöre antifriz konulması gerekir. Motor soğutma suyuna eklenen antifriz, soğuk havalarda bu suyun donmasını engeller. Ayrıca motor aksamının paslanmasını da önler. Kayganlaşan yol, kısa takip mesafesi kazalara davetiye çıkarmaktadır. Ani bir durumda aracın öndekine çarpmayacağı kadar bir takip mesafesi güvenlik açısından önemlidir. Her dört kazadan biri virajlarda, her iki kazadan biri ise ıslak zeminde meydana geliyor. Bu yüzden yağışlı havalarda, özellikle virajlarda takip mesafesini doğru ayarlamak lazım. Ayrıca cam ve aynalardaki buğulanma da görüşü engellediğinden kaza riski oluşturur” dedi.
Yaşanacak kazaları azaltmak için araç bakımlarının çok önemli olduğunu bir kez daha yenileyen Ok, yapılacak bakımların ise 150 lira ile 400 lira arasında değiştiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.