Arama kurtarma köpeği Proteo için askeri tören

Arama kurtarma köpeği Proteo için askeri tören
Maraş depremlerinin ardından Türkiye'nin yaptığı uluslararası yardım çağrısına karşılık olarak Meksika'dan gelen arama kurtarma ekipleri döndü. Adıyaman’da çalışmalar sırasında ölen kurtarma köpeği Proteo için ülkesinde askeri tören düzenlendi.

TİGRİS HABER - Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Türkiye'ye gelen Meksikalı ekipler ülkelerine döndü. Adıyaman’daki arama kurtarma çalışmaları sırasında ölen Proteo için havaalanında askeri tören düzenlendi.

Meksika Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Türkiye’deki arama ve kurtarma çalışmalarına hayat kurtararak destek veren arama kurtarma ekiplerimize ve kahraman arkadaşımız Proteo hoş geldiniz diyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Proteo’ya saygı duruşu

Adıyaman’da, 12 Şubat’ta enkaz altında kalarak ölen Proteo adlı kurtarma köpeğini Meksika bayrağına sarılı bir tabutla yanlarında götüren arama kurtarma ekipleri, Proteo için havalimanında saygı duruşu ve cenaze töreni düzenlendi. Saygı duruşundan sonra arama kurtarma görevlerinde ölen köpeklerin adları tek tek sayılırken, törene katılanların 'Yaşıyor!' diye bağırdığı görüldü.

Törende Meksika ordusu yetkilileri Proteo'ya şükranlarını dile getirirken, köpeğin eğitmeni Carlos Villeda ise "Gidişine üzüldüm dostum. Şimdi koş, eğlen ve öbür dünyadakileri koru. Güle güle dostum, tekrar buluşacağız. Görev tamam şampiyon" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.