Asgari ücret zammı ile ilgili yeni teklif, 2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı ile ilgili yeni teklif, 2024 asgari ücret ne kadar olacak?
2024 yılında asgari ücret zammıyla ilgili heyecan verici bir gelişme yaşandı! Türkiye'deki milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili sendika tarafından önemli bir açıklama yapıldı yeni zamlı maaş verdikleri teklif üzeri isteniyor.

TİGRİS HABER - Öz Orman-İş Sendikası, 2024 yılı asgari ücreti konusunda Genel Başkan Settar Aslan'ın önemli açıklamalarını içeren bir duyuru yaptı. Açıklamalarda özellikle asgari ücret zammıyla ilgili önemli noktalara vurgu yapıldı. İşte detaylar:

Yüksek bir zamla hem işçi hem de işveren memnun edilmeli:

Genel Başkan Aslan, yılda bir kez gerçekleşen asgari ücret belirleme süreciyle ilgili olarak hükümete uyarılarda bulundu. Asgari ücrette bir iyileşme yapılıyorsa, bu iyileştirmenin yüksek bir zam oranı ile desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bu çerçevede, hem işçinin hem de işverenin memnuniyetinin sağlanması önemli bir husus olarak öne çıktı.

Olağanüstü durumlarda kapı açık kalmalı:
Açıklamada özellikle tek zam konusunda ısrar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Olağanüstü durumlarda, görüşmeler için kapının açık bırakılması gerektiğine dikkat çekildi. Başkan, gerektiğinde Temmuz ayında zam konusunda "tek zam" açıklamalarına karşı kapının açık kalmasının önemini vurguladı.

2024 asgari ücret 17.000 TL ve üzeri olmalı:
Genel Başkan Aslan, 2024 yılı asgari ücret beklentilerine yönelik sorulara en az 17 bin TL ve üzeri şeklinde cevap verdi. Halk ve işverenlerle yapılan görüşmelerde, 2024 yılı asgari ücretinin 17 bin TL ve üzerinde bir rakam olması beklentisinin dile getirildiği ifade edildi. Bu rakamın altında bir belirlenmenin yetersiz olacağına vurgu yapıldı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.