“Aşıyı Eylül'e hazırlarız ama fon bulamıyoruz!”

“Aşıyı Eylül'e hazırlarız ama fon bulamıyoruz!”
Corona virüsü aşısı ile ilgili tüm dünyada çalışmalar sürerken, Oxford Üniversitesi'nden son dakika açıklaması geldi. Üniversite yaptığı açıklamada, aşıyı sonbahara kadar yetiştirebileceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada fon bulmakta zorluk çekildiği de bildirildi.

Türkiye dahil 200'ün üstünde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüs nedeniyle meydana gelen ölümlerin sayısı 89 bini aştı, vaka sayısı ise bir milyon 520 binin üzerine yükseldi. Pek çok ülkede virüsü yayılmaya yönelik sıkı önlemler uygulanırken bilim insanları Covid-19'a karşı aşı çalışmalarını hızlandırıyor.

İngiltere'de Covid-19'a karşı geliştirilen aşı çalışmalarının başında bulunan ekip 6 ay içinde aşıyı geliştirebileceklerini duyurdu.

"Aşı eylül ayında dağıtılabilir"

The Telegraph gazetesine konuşan araştırmacalar, "İnsan testlerinin üçüncü aşamasının ardından aşının etkinliği ve büyük dozlarda üretim yapılabilme kapasitesi hakkında sonuçlara sahip olacağız. En iyi ihtimalle elimizde eylül ayında hastalığı durduracak bir aşı olabilir" ifadelerini kullandı.

"Fon bulmakta zorlanıyoruz"

Ancak, araştırmacılar, aşıyı geliştirmek için önlerinde bazı engeller olduğunu belirttiler: "Şu anda kimin daha önce enfekte olduğunu belirlemek mümkün değil, virüs insanlar arasında hızlı bir şekilde yayılıyor ve deneye katılacak sağlıklı insanları bulmak ileriki aşamalarda zorlaşabilir. Covid-19 zirve yaptıktan sonra test yapmak da başka sorunlar yaratabilir. Çünkü, birçok insan o zamana kadar doğal bir bağışıklık geliştirmiş olacak, bağışıklık geliştimeyenleri tespit etmek ise kolay olmayacak."
Diğer taraftan, bilim insanları, hala potansiyel ilacın üretimini büyütmek ve kitlelere dağıtmak için fon almakta zorlandıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.