Askerliğini yaptı ama ...

Askerliğini yaptı ama ...
Iğdır’ın Halfeli beldesinde yaşayan Mustafa Tokuş, nüfusa biri öz, diğeri üvey annesinden olmak üzere iki kez kaydedildi! Askerliğini yaptığı halde iki nüfus cüzdanından dolayı askere gitmemiş görünen Tokuş'a 26 bin para cezası kesildi. Tokuş cezaya itiraz ederek, "20 yıl önce askerliğimi yaptım" dedi.

Tigris Haber- Iğdır’ın Halfeli beldesinde oturan 3 çocuk babası 45 yaşındaki Mustafa Tokuş, farklı iki nüfus cüzdanına sahip. İki nüfus cüzdanı olan Tokuş, bir kimlikte öz annesi diğer kimliğinde ise üvey annesinin üzerine aynı T.C. numarasıyla kayıt ettirilmiş. İki nüfus cüzdanına sahip olduğundan habersiz olan Tokuş, “Askerlik yaptığım halde beni ikinci defa askerliğe götürmek istiyorlar” dedi.

askere-gitti-ama-(1).jpg

Iğdır’ın yerel Aras gazetesinden Yılmaz Yiğitler’in haberine göre, babası tarafından Tokuş’un, hem öz annesi hem de üvey annesi tarafından iki kez Nüfus Müdürlüğü’ne kaydı yapıldı. Birçok kez GBT’de yoklama kaçağı olarak görünen Tokuş’a 26 bin TL. para cezası kesildi.  Askerliğini 20 yıl önce yaptığını söyleyen Tokuş, “Askere gittiğimde kimlikte T.C. kimlik numarası olmadığını, hiç okula gitmediğimi söyledim. Onun için bana gerçek annemin ismini söylediklerinde ‘Güllü’ dedim. Babamın beni anne İpek adına da kayıt ettiğini bilmediğim için, İpek oğlu Mustafa askerlik yapmamış gözüküyormuş. Ben de İpek oğlu Mustafa olduğum için kaçak durumdayım” diye konuştu.

Askerlik arkadaşlarıyla görüştüğünü belirten Tokuş, “1998 yılında askerliğimi yaptım. Beş askerlik arkadaşımla halen görüşüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.