Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Öker gözaltına alındı

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Öker gözaltına alındı
HDP 25. Dönem İstanbul Milletvekili Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Öker gözaltına alındı

Tigris Haber- Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun Onursal Başkanı ve HDP 25. Dönem İstanbul Milletvekili Turgut Öker Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Öker Avusturya’da Aleviliğin resmi olarak “İslam Yasası” çerçevesinde tanınmasına karşı Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun itirazı üzerine görülen davanın duruşmasına katılmak için yurtdışına çıkıyordu.

PİRHA’da yer alan habere göre, 25 Ocak’ta görülecek duruşma için Viyana’ya gitmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen Öker burada polis tarafından gözaltına alındı. Polis eşliğinde Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne götürülen Öker, PİRHA’ya verdiği bilgide DHKPC örgütüne üye olmakla suçlandığını söyledi. İzmir Savcılığı’nın bu yönde yakalama kararı verdiği ve bu nedenle gözaltına alındığı belirtildi.

TURGUT ÖKER KİMDİR?

Siyasetçi, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun Onursal Başkanı. 25. Dönem HDP İstanbul Milletvekili. 1961 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı İslim Köyü’nde doğdu. 1973 yılında Almanya’nın Hamburg kentinde işçi olarak çalışan ailesinin yanına gitti. Kısa bir süre sonra Türkiye’de yatılı Ulaş Ziraat Meslek Okulu’na gönderildi. Ardından İstanbul Kartal’da lise öğrenimini tamamladı. 1980’de tekrar Almanya’ya döndü.

Lüneburg’da yabancılara yönelik çalışmaları sonrasında Lüneburg Fachhochschule’de sosyal danışmanlık eğitimini tamamladı ve 8 yıl Hamburg’ta sosyal danışman olarak çalıştı. 1992-1993 yılında Hamburg Alevi Kültür Merkezi Başkanlığı, 1993’den 1996’ya kadar Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreterliği yaptı. 2000 yılının Ocak ayından bu yana Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanlığı’nı yürüten Turgut Öker, 2002 yılından beri de Almanya Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı yapıyor.

24 Haziran 2018 Seçimleri için HDP tarafından İstanbul 1. Bölge’den ilk sırada milletvekili adayı gösterildi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanına hakaretten hüküm giydiği gerekçesiyle adaylığını kabul etmedi. Öker 2016’da Maraş Katliamı’nın yıldönümünde. Recep Tayyip Erdoğan’a “Yezid” ve “Senin elin kanlı” dediği için hakkında dava açılmış ve Nisan 2017’de 11 ay 20 gün ceza almıştı. (Kaynak: PİRHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.