Avrupa'dan gelen heyet Leyla Güven'i ziyaret etti

Avrupa'dan gelen heyet Leyla Güven'i ziyaret etti
Yerel seçimleri izlemek üzere bölgede bulunan heyet, 143 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile açlık grevindeki diğer vekillere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Tigris Haber - HDP'nin daveti üzerine bölge illerinde seçimi izlemek üzere gelen Almanya Yeşiller Partisi Federal milletvekilleri, Sol Parti Hamburg Grubu ve gençlik örgütleri, İsveç Sosyal Demokrat Parti milletvekilleri, İtalya AVK Derneği üyeleri ve COBAS sendikası üyeleri, İngiltere Dostluk Grubu üyeleri, Fransa Sol Parti üyeleri ve Brötanya Kürt Dostluk Derneği üyeleri, Norveç Dayanışma Grubu üyeleri, Kızıl Parti üye ve yöneticileri, İsveç Sol Parti Başkanı, milletvekilleri ve Zürih Delegasyonu üyeleri açlık grevinde olan eylemcileri ziyaret etti.

Heyet, ilk olarak HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın partinin il binasında sürdürdüğü eylemi ziyaret etti. HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca’nın da eşlik ettiği ziyarette, açlık grevinde olan vekiller, heyet tarafından uzun süre alkışlandı.

 Temel: Adaletsizliğin olduğu her yerde direniş olmalı

Eylemlerinin Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde İmralı Adası’nda sürdürülen mutlak tecride karşı başlatıldığını dile getiren Temel, “Hukuksuzluk ve adaletsizliğin olduğu her yerde direniş olmalıdır. İmralı’da Kürt liderine karşı hiç bir kanun uygulanmıyor. Sayın Öcalan tecrit altında tutuluyor. Bu tecrit Türkiye ve dünyadaki bütün demokrasi güçleri açısından ciddi bir sorun” dedi.

 Cezaevlerinde 7 bini aşkın tutuklunun açlık grevinde olduğunu vurgulayan Temel, “Tek talebimiz var; Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşme sağlayabilmesi, sesini topluma ulaştırabilmesidir” diye konuştu.

‘Sesimizi Uluslararası alanda duyurabilirler’

Heyetten beklentilerinin olduğunu ifade eden Temel, “Devlet her yerde devlettir ve kendi çıkarlarını savunur. Ziyaret çok önemli ama sesimizi uluslararası alanda duyurabilirler. Türkiye’de bütün insanlık değerleri altına alınmış durumda. Muhalif kesimlerin bir bütün Erdoğan’ın baskısı altında olması görülmüyor. Türkiye’ye bu konuda baskı uygulayabilecek CPT ve Avrupa Konseyi’nin sessizliği de dikkat çekiyor” diye belirtti.

Yerel seçimleri gözlemlemek üzere Türkiye’ye gelen bazı heyet üyelerinin sınır dışı edilmesini hatırlatan Temel, “Siz bizzat baskıları gördünüz ve yaşadınız. Türkiye’de demokratik olmayan rejimi gördünüz. Gördüğünüz manzarayı ülkenize aktarmanız bizim için yeterli. Biz direneceğiz ve mutlaka başaracağız ama sizin desteğiniz de bizim için çok önemli” diye konuştu.

Açlık grevlerine dayanışma mesajları veren heyet, milletvekilleriyle toplu fotoğraf çekti. Heyet daha sonra 143 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’i ziyaret etti. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.